Полями розсіювання

Даний метод компенсації погрішностей трансформатора струму називається методом магнітного шунта й широко застосовується в многовитковых трансформаторах струму напругою до 10 кВ. Прямокутний муздрамтеатр 1 такого трансформатора струму постачений магнітним шунтом 2, що виконують у вигляді П – образної скоби з декількох сталевих аркушів, малюнок 2.7. Вторинна обмотка трансформатора струму розділена на дві рівні частини із числом витків і , які розташовані відповідно на стрижнях I і II. Частини вторинних обмоток включені згідно. Розподіл вторинної обмотки по двох стрижнях створює збільшені потоки розсіювання.

Малюнок 2.7 - Схема многовиткового трансформатора струму

с компенсацією погрішностей методом магнітного шунта.

Установка магнітного шунта 2 сприяє значному зростанню цих потоків. У стрижні II струмом створюється МДС, рівна Ця МДС створює потік розсіювання , що замикається через магнітний шунт 2.

У стрижні I діє МДС, рівна , котра створює потік розсіювання , що проходить також через магнітний шунт 2. Вибравши відповідним чином магнітний опір шунта, можна навіть при малих первинних струмах перенести робочу крапку в область із високим і понизити магнітний опір муздрамтеатру.

У результаті МДС, необхідна для проведення потоку , різко падає, що веде до зменшення як фотополяриметра, так і кутової погрішності трансформатора струму.

При струмах, близьких до номінального й вище їх, відбувається насичення магнітного шунта й компенсація перестає діяти.








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 829;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.