Основні вимоги безпеки при обслуговуванні машини.

Перед проведенням робіт по обслуговуванню машин перевірити справність обладнання, яке використовується й підготовити робоче місце.

Рухатися по корпусу машини під час роботи потрібно обережно.

Перед заправкою паливними й мастильними матеріалами зупинити двигун. Перед перевіркою рівня охолоджуючої рідини в системи охолодження, коли її температура більш ніж 60° С, необхідно накрити пробку заправ очної горловини розширювального бачка паклею і вивернути обережно кришку до зупинки викиду пару.

Після роботи з низькозамерзаючою охолоджуючою рідиною й розчином трьохкомпонентної присадки добре вимити руки теплою водою з милом.

Постановка машин на естакаду, пуск і зупинка двигуна, з’їзд машини з естакади проводити тільки по сигналах командира машини і тільки механіком-водієм, закріпленим за даною машиною.

Після установки машини на естакаді необхідно виключити передачу, зупинити двигун, вимкнути вимикач батарей.

Для попередження скатування машини поставити її на стоянкове гальмо, встановити опори під катки або гусеничні стрічки.

Перед миттям машини зовні необхідно закрити ковриками впускні й випускні вікна ежектора, клапани витяжних вентиляторів і під час миття оберігати їх від попадання води. Не направляти струмок води в скло приладу спостереження.

При обслуговуванні машини встановити її на рівній горизонтальній площадці, поставити на стояночні гальма і встановити опори під катки.

Відкриті кришки люків і ребристий лист застопорити.

При перевірці експлуатаційних регульовок двигун запускати тільки по команді командира машини. Команда про пуск двигуна подається лише після того, як командир упевниться в повній безпеці пуску. При необхідності проведення робіт в силовому відділенні двигун повинен бути зупинений, вимикач батарей вимкнутий, вентиль повітряного балона закритий, запобігач ланцюга стартера знятий.

Перед установкою акумуляторних батарей необхідно виключити вимикач батарей і не допускати одночасного дотику ключем вивідних полюсів батарей і корпусу машини.

Замінювати згорівши плавкі запобігачів у блоці живлення радіостанції тільки при виключеній радіостанції. Не доторкатися струмонесучих частин антенного устрою (особливо антенного вводу), не встановлювати і не замінювати антену при роботі радіостанції на передачу.

Перевіряти працездатність стабілізатора тільки при закритих люках механіка-водія, командира і по команді командира машини.

Перед перевіркою роботи пневмоприводу водовідбиваючого щитка і повітрозаборної труби впевнитись, чи немає поряд людей.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

- проливати ізолятори антенного пристрою паливно-мастильними матеріалами;

- мити машину в середині водою зі шланга і відкачувати воду водовідкачуючими насосами;

- проводити будь, які роботи в силовому відділенні в час пуску двигуна;

нажимати кнопку пуску КНП системи пуску димових гранат.








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 1856;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.