Заходи безпеки при роботі на техніці.

Усі роботи на машинах організуються так, щоб виключити травми особового складу, внаслідок халатного виконання робіт.

Причинами травм особового складу під час обслуговування техніки частіше всього бувають:

- незнання правил техніки безпеки;

- слабкі практичні навички у виконанні робіт;

- використання несправного, або призначеного для інших цілей інструменту;

- застосування в якості переносних ламп саморобних приладів, використання несправних штепселів, кусків проволоки замість запобігачів;

- виконання робіт не на спеціально відведених і обладнаних місцях (роботи з вогнем, зварювальні, слюсарні й ін.).

Щоб не було травм, потрібно безупинно удосконалювати навички екіпажів в обслуговуванні машин, в використанні інструменту і механізованого паркового обладнання. Під час робіт дозволяється використовувати тільки справний і правильно заправлений інструмент Освітлення робочих місць повинно відповідати встановленим нормам.

На постах по обслуговуванню машин і на робочих місцях у ПТО повинні бути плакати по техніці безпеки. На робочих місцях виставляється тільки обладнання, яке потрібне для виконання операції.

Важливе значення має систематичне виховання в особового складу уважного становлення до виконання робіт у точній відповідальності з прийнятою технологією. Сигнали або команди, які подаються під час роботи повинні бути голосними та чіткими.

Перед кожним запуском двигуна слід впевнитись, що ніхто не працює у відділенні силової установки і силової передачі, і обов’язково подати звуковий сигнал. Включати вимикач батарей дозволяється тільки при умові, якщо не ведуться ніякі роботи з електрообладнанням. Велику обережність слід проявляти при повороті башти. В цей час ніхто не повинен знаходитися на машині, поворот здійснюється тільки по команді.

Роботи по обслуговуванню машин повинні виконуватися акуратно. Не можна допускати втрати інструменту, деталей, розкидати паклю на машині і в середині її. Відомі випадки, коли залишені в силовому відділенні ключі, попавши під тяги , привели до втрати керування машиною. Пакля, попавши в масляний бак, може закупорити трубопровід і перекрити доступ масла до двигуна.

Драбина для підйому особового складу на машини повинна бути міцною і стійкою.

Кришки всіх люків при їх, відкриванні потрібно надійно стопорити. По закінченні обслуговування та ремонту весь інструмент потрібно перевірити й укласти на свої місця. Пости обслуговування і робочі місця досконало убрати.








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 2699;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.