Загальна компоновка.

По розміщенню устаткування всередині машина умовно розділена на три відділення: відділення управління, бойове відділення і силове відділення.

Відділення управління розташоване в передній частині корпусу. В ньому розміщуються: сидіння командира і механіка-водія, органи управління машиною, контрольно-вимірювальні прилади, лебідка, засоби спостереження і зв'язку,ПРХР,підпоромір.

Бойове відділення розташовано в середній частині корпусу і займає об'єм за спинками сидінь командира і механіка-водія до перегородки силового відділення. В ньому розміщуються баштова кулеметна установка з сидінням кулеметника, два одномісні сидіння, два тримісні сидіння, боєкомплект, ЗІП машини,роздовальна коробка.

Силове відділення розташоване в кормовій частині корпусу і ізольоване від бойового відділення герметичною перегородкою. В ньому розміщені: двигун, агрегати трансмісії, радіатори в блоці з вентилятором,водометний рушій,паливні баки і інші вузли. Частина агрегатів трансмісії розміщується під листами підлоги

машини.

Зовні машини розміщуються: прилади освітлення і сигналізації, пускові пристрої для запуску димових гранат, ящик з ЗІП.

Корпус і башта машини служать для розміщення екіпажа і десанту, озброєння, агрегатів і механізмів,а також для їх захисту від ураження вогнем стрілецької зброї та зброї масового ураження.

Корпус є жорсткою конструкцією, звареною із сталевих броньових листів. Він складається з носової частини, бортів, кормової частини, даху і днища.

У носовій частині розташовані: люк лебідки , хвилевідбивний щит, оглядові люки.

По бортах корпуса є: амбразури, бортові двері десанту, люк доступу до ФВУ.

У кормовій частині корпуси розташовані: заслінка водометного рушія, кришки заправної горловини паливних баків.

На даху корпусу є: люк командира, люк механіка-водія, виріз баштової установки, верхні люки бойового відділення, люки над силовою установкою.

У днищі машини є вхідний отвір водометного рушія і отвори для зливу експлуатаційних матеріалів з систем двигуна і вузлів трансмісії.

Башта бронетранспортера — конусоподібної форми, зварена з сталевих броньових листів. Вона встановлена на кулькові опорі над вирізом в підбаштовому листі даху корпусу машини. В передній частині башти є амбразура для установки спарених кулеметів.








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 1634;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.