Порівняльна характеристика ефективності використання різних каналів розподілу

Тип каналу Особливості Ефективність посередників
Прямий канал розподілу– продаж продукції без залучення посередників    
Продаж без залучення торгового персоналу – телемаркетинг, замовлення по каталогах, поштові замовлення, інтернет-продажі, TV-shop Характерний для товарів широкого вжитку. Посередники відсутні. Персоналу, що безпосередньо займається продажами, немає. Доставка здійснюється поштою або за допомогою кур'єрських служб.
Продаж з використанням торгового персоналу –продажі здійснюються власним торговим персоналом компанії або торговим персоналом спеціалізованої торгової компанії Характерний для продажів В2В у своєму регіоні, для товарів масового споживання, але що купують не часто: деякі комп'ютерні програми, будматеріали, медична техніка. Як правило, співіснує з дилерськими продажами.
Ешелоновані канали розподілу– складається з мережі незалежних організацій, що беруть участь в процесі постачання товару або послуг кінцевому споживачеві. Характерний для торгівлі товарами масового попиту. Зазвичай в каналі бере участь величезна кількість компаній – торговці, агенти і допоміжні організації.
Горизонтальні канали розподілу – тип посередницького каналу, утворений мережею незалежних посередників, які прагнуть максимально збільшити власний прибуток, не піклуючись про загальний прибуток каналу. Найбільш характерні для молодого, слабо організованого ринку. Кожен з посередників "сам за себе", і кожен з них прагне оптимізувати політику закупівель і збуту, часто за рахунок компаній верхніх і нижніх рівнів каналу. Конфлікти між учасниками каналу – повсякденність. Функції учасників каналу дублюються. Посередників багато, вони не організовані. Їх сукупна ефективність досить низка.
Вертикальні канали розподілу (ВКР) - це інтегровані мережі виробників і посередників, професійне управління якими направлене на досягнення максимальної ефективності каналу в цілому. Чим більш зрілий ринок, тим характерніші для нього ВКР. Діяльність учасників каналу узгоджена та інтегрована в єдину систему. Конфлікти рідкі. За рахунок виключення дублювання функцій знижуються витрати каналу в цілому, а досвід і компетенції кожного з учасників каналу використовуються максимально. Діяльністю каналу управляє один з його учасників – крупний виробник, крупний оптовик або мережа роздрібних магазинів.

 








Дата добавления: 2015-04-15; просмотров: 774;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.