Етикет інтерактивного спілкування

Для того щоб спілкування в Інтернеті було для всіх приємним і корис­ним, необхідно дотримуватися правил етикету (франц. etiquette – ярлик, етикетка, порядок проведення церемонії). Що неприпустимо в традицій­ному спілкуванні – неприпустимо й у мережі. Ці правила розповсюджу­ються на спілкування в службах миттєвого обміну повідомленнями, на форумах та в чатах.

Вітайтеся зі своїм співрозмовником на початку спілкування. Якщо спілкуєтеся з незнайомою людиною – назвіть себе. Дякуйте за допо­могу. Перепрошуйте за незручності.

Намагайтеся не припускатися граматичних помилок у ваших тексто­вих повідомленнях – це ознака поваги до себе і співрозмовників. Намагайтеся чітко та лаконічно висловлювати ваші думки, щоб спів­розмовнику не доводилося перечитувати ваше повідомлення кілька разів і перепитувати вас.

Якщо ви не отримали відповіді на важливе для вас повідомлення, не соромтеся звернутися до співрозмовника повторно. Можливо, ваше повідомлення випадково загубилося. Але враховуйте, що, можливо, людині потрібен час, щоб обміркувати ваше повідомлення та підготу­вати відповідь на нього.

Якщо вас зацікавив певний матеріал в Інтернеті та ви бажаєте обгово­рити його, надсилайте гіперпосилання з коротким описом змісту ма­теріалу.

Відповідайте на отримані повідомлення, не ігноруйте співрозмовни­ків. Відповідь не обов’язково повинна бути великою, достатньо одного слова, щоб людина зрозуміла, що її почули.








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 7719;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.