Реєстрація електронної поштової скриньки

Більшість веб-порталів і спеціальні сайти веб-пошти надають корис­тувачам безкоштовні послуги у створенні та використанні електронної поштової скриньки. Доступ до такої поштової скриньки користувач може отримати з будь-якого комп’ютера, що має підключення до Інтернету, використовуючи браузер.

Для користування послугами електронної пошти з використанням веб-інтерфейсу потрібно зареєструвати електронну поштову скриньку. У ході реєстрації користувач обирає логін і пароль, уводить додаткові дані, по­трібні для захисту поштової скриньки від несанкціонованого доступу.

Одночасно з поштовою скринькою на сервері створюється обліковий запис користувача.

Сукупність даних, які забезпечують ідентифікацію користувача під час звертання до ресурсів сервера, називається обліковим записом, або екаунтом (іноді вживають термін акаунт) (англ. account – обліковий запис).

Подібно до облікового запису користувача в операційній системі в службі електронної пошти екаунт містить логін і пароль для доступу до ресурсів сервера електронної пошти, інші реєстраційні дані, які в по­дальшому будуть використовуватися власником скриньки для доступу до неї.

На різних серверах електронної пошти створення поштової скриньки та робота з електронними листами здійснюється по-різному, але загальні підходи однакові. Розглянемо, як відбувається реєстрація поштової скриньки на сайті веб-пошти FREEMAIL (http://freemail. ukr.net) (англ. free – вільний, mail – пошта), який є складовою порталу Ukr.net.

Для реєстрації слід виконати такий алгоритм:

1. Установити підключення до Інтернету та відкрити вікно браузера.

2. Відкрити у вікні браузера головну україномовну сторінку веб-сайта FREEMAIL (http://freemail.ukr.net/uk).

3. Вибрати посилання Реєстрація у верхній частині сторінки.

4. Заповнити поля реєстраційної форми Створити акаунт УКРНЕТ (рис.2):

Рис.2. Реєстраційна форма сайта веб-пошти FREEMAIL

Логін – може включати великі та малі літери англійського алфавіту, цифри, символи дефіс і підкреслення. Логін повинен бути унікальним. Щоб бути певним, що введений логін не використовується іншим користувачем, потрібно вибрати кнопку Перевірити;

Пароль – довжина пароля від 6 символів; може включати великі та малі літери англійського алфавіту, цифри, символи дефіс і підкреслення;

Повторіть пароль – повторне введення пароля, призначене для виключення помилок під час уведення;

Ваше ім’я – ім’я, яке буде зазначене під час надсилання листа як ім’я відправника;

Ваша стать;

Дата народження;

Альтернативний e-mail – адреса електронної поштової скриньки, на яку буде відправлено пароль, якщо користувач його забуде;

Мобільний телефон – номер телефону, на який буде відправлено пароль, якщо користувач його забуде;

Введіть символи, які Ви бачите на малюнку, – поле для введення коду, який підтверджує виконання реєстрації людиною, а не програмою.

З полів Альтернативний e-mail і Мобільний телефон потрібно, заповнити хоча б одне, усі інші поля повинні бути заповнені обов’язково.

5. Вибрати кнопку Реєстрація.

Після завершення реєстрації буде створена електронна поштова скринька з адресою: логін_користувaчa@ukr.net.

Виконавши реєстрацію поштової скриньки на сайті FREEMAIL, з тим самим обліковим записом можна користуватися не лише послугами електронної пошти, але й віртуальним сховищем e-Disk для зберігання файлів та іншими сервісами порталу Ukr.net.

 








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 6813;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.