Особливості медичного сортування у випадку небезпечного вогнища ураження з необхідністю деконтамінації постраждалих.

Вступне сортування.Особливістю проведення вступного сортування є проведення його виключно рятувальниками в ізоляційних захисних костюмах. При цьому можна виділити групу ходячих постраждалих, яких виводять у першу чергу. У другу чергу виносять постраждалих, в яких є візуальні ознаки життєдіяльності (говорить, стогне, плаче, кашляє, дихає, що встановлюється візуально). У третю чергу виносять решту постраждалих.

Вступне медичне сортування.Перед наметом для знезараження виконується вступне медичне сортування медичним працівником, що має статус рятувальника, одітим у відповідний захисний костюм. Мета вступного медичного сортування виділити постраждалих чорної сортувальної групи серед дітей та дорослих (не дихає після забезпечення прохідності дихальних шляхів) та тих, кому слід проводити визначені медичні рятувальні дії під час процедури знезараження.

Первинне медичне сортування. Відбувається у безпечному місці після деконтамінації постраждалих. Його проводять усім ходячим і не ходячим постраждалих. Для ходячих постраждалих додають додатковий критерій: наявність специфічних ознак отруєння. Якщо “так” – постраждалий жовтий. Для не ходячих після оцінки дихання, з’ясовують наявність специфічних ознак отруєння. Якщо “так” – постраждалий червоний.

Вторинне медичне та евакуаційне сортуваннявідбувається у звичайному режимі.

 

 








Дата добавления: 2015-02-13; просмотров: 572;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.