Критерії вступного сортування.

На практиці рятувальникам МНС (співробітникам МВС) під час проведення вступного сортування необхідно виконати такі дії:

1) У вогнищі ураження наголосити, що допомога прибула, будуть прикладені всі можливості для врятування кожного постраждалого. Після цього голосно дати команду: “Всі хто може ходити – виходьте”. Створити умови для їх виходу, зустрічі і відведення у безпечну зону з подальшим зігріванням, контролем їх стану та психологічною підтримкою. Важливо, що рятувальники МНС (співробітники МВС) набули навичок психологічної підтримки постраждалих в умовах надзвичайної ситуації, оскільки у групі “зелених” значною є вірогідність психічних порушень серед постраждалих.

2) Наступник кроком є обстеження місця пригоди і маркування постраждалих сортувальними браслетами: червоним – усіх, хто говорить, стогне, плаче, кашляє, а також тих, хто непритомний, проте з наявним диханням, яке визначається стандартним прийомом протягом 10 с (забезпечення прохідності, вислуховування дихальних шумів біля зовнішніх дихальних шляхів постраждалого). Постраждалих, які після забезпечення похідності дихальних шляхів, не дихають, позначають жовтим кольором.

3) Якщо дозволяє медико-тактична обстановка, постраждалим червоної групи у вогнищі надається перша допомога з подальшим винесенням у безпечну зону – пункт збору поранених. Оптимальним для перенесення є застосування щитів, як виключення – нош. Усім без виключення постраждалим червоної групи за можливості перед транспортуванням накладають шийний комірець і закутують у термофольгу.

4) Постраждалих жовтої групи виносять в останню чергу без проведення у вогнищі ураження реанімаційних заходів.








Дата добавления: 2015-02-13; просмотров: 591;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.