Пайка твердими припоями

При пайку твердими припоями зазори в місцях стику не повинні бути більш 0,1 мм. Як флюси для паяння твердими припоями застосовують буру або суміш бури з борною кислотою. Підготовлену до пайки поверхню обмазують флюсом, нагрівають паяльною лампою або газовим пальником до температури плавлення припою і вводять припій.

Лекція _____

Тема: Відновлення деталей напилюванням

План

1. Суть процесу напилювання

2. Газополуменеве напилювання.

3. Електродугове напилювання.

4. Детонаційне напилювання.

5. Плазмове напилювання.

 

Напилювання є одним зі способів нанесення металевих покрить назношені поверхні відновлюваних деталей. Сутність процесу складається в напилюванні попередньо розплавленого металу на спеціально підготовлену поверхню деталі струменем стиснутого газу (повітря). Дрібні частки розплавленого металу досягають поверхні деталі в пластичному стані, маючи велику швидкість польоту. При ударі об поверхню деталі вони деформуються і, впроваджуючи в її пори і нерівності, утворять покриття.

Основними достоїнствами напилювання як способу нанесення покрить при відновленні деталей є висока продуктивність процесу, невелике нагрівання деталей (120... 180 °С), висока зносостійкість покриття, простота технологічного процесу і застосовуваного устаткування, можливість нанесення покрить з будь-яких металів і сплавів. До недоліків процесу відносять знижену механічну міцність покриття і порівняно невисоку міцність зчеплення його з поверхнею деталі.

У залежності від виду теплової енергії, використовуваної в апаратах для напилювання при розплавлюванні металу, розрізняють наступні способи напилювання: газополум`яне, електродугове, детонаційне і плазмове.

 








Дата добавления: 2015-02-05; просмотров: 773;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.