Облік векселів, виданих Державним казначейством

Погашення векселів здійснює Державна казначейська служба через перерахування коштів з Єдиного казначейського рахунка на рахунок останнього векселедержателя за умов пред’явлення векселів до погашення, дотримання термінів погашення векселів та окремих рішень Уряду і Міністерства фінансів.

Погашення векселів, оформлених у рахунок погашення заборгованості за облігаціями внутрішньої державної позики, здійснюється відповідно до затверджених річних призначень та помісячних асигнувань у розписі фінансування і відображається на рахунках 9831 «Емітовані короткострокові облігації державного бюджету», 9832 «Емітовані середньострокові облігації державного бюджету», 9833 «Емітовані довгострокові облігації державного бюджету», 4311 «Розрахунки за цінними паперами загального фонду державного бюджету».

Облік та погашення векселів по реструктуризованій заборгованості перед комерційними банками здійснюються відповідно до затверджених річних призначень та помісячних асигнувань у розписі видатків і відображаються на рахунках 2111 «Казначейські векселі видані», 4311 «Розрахунки за казначейськими векселями загального фонду державного бюджету».

Аналітичний облік операцій з векселями повинен забезпечуватись за допомогою аналітичних рахунків.

Додаткова інформація, необхідна для обліку операцій з векселями, забезпечується за допомогою такого параметру, як термін погашення векселя.








Дата добавления: 2015-03-20; просмотров: 618;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.