Відображення в бухгалтерському обліку підприємств малого бізнесу розрахункових операцій

При організації бухгалтерського обліку розрахунків необхідно приділити увагу веденню аналітичного обліку суб’єктів розрахунків, з відображенням на них дати виникнення дебіторської або кредиторської заборгованості, підстав (документів, за якими вона виникла (повторити ці поняття). Організувати такий облік можна в окремій відомості.

Не дивлячись на відмінності спрощеної форми бухгалтерського обліку з використанням регістрів бухгалтерського обліку, вимоги до аналітичного обліку для підприємств малого бізнесу залишаються тими ж самими.

Так рахунок 37 „Розрахунки з різними дебіторами” необхідно розшифровувати за сумами розрахунків з кожним покупцем або підзвітною особою, рахунок 64 „Розрахунки за податками й платежами” - за розрахунками по кожному виду податків і платежів до фондів соціального страхування, рахунок 68 “Розрахунки за іншими операціями” – за сумами розрахунків з кожним підприємцем-постачальником (підрядчиком) або іншим кредитором окремо.

Отже, при введенні розрахункових операцій, а також їх обліку на підприємствах малого бізнесу, необхідно:

1) своєчасно і правильно оформляти необхідні документи для подання в банк;

2) вимагати від банка своєчасного і якісного обслуговування;

3) підтримувати оперативний зв’язок з банком з питань змін в діючих формах розрахунків, курсів валют, термінів внесення платежів та ін. (так як зміни в сучасних умовах відбуваються майже кожен день);

4) керуватися діючим законодавством, своєчасно консультуватися з компетентними спеціалістами;

5) вести оперативний і повний бухгалтерський облік всіх розрахункових операцій з ціллю своєчасного прийняття рішень про терміни і суми платежів і стягнення боргів.








Дата добавления: 2015-03-20; просмотров: 828;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.