Принципова будова тягових підстанцій змінного струму

Основне призначення підстанції змінного струму — знизити підведе­ну до неї напругу (110 чи 220 кВ) до рівня прийнятого для електропоста­чання електрорухомого складу (27,5 кВ) і нетягових споживачів (25, 38,5 чи 11 кВ). Для цього на підстанції за системи однофазного струму 27,5 кВ встановлюються два трифазних триобмоточних трансформатори, кожний зяких за необхідності може забезпечити повну потужність, необхідну для виконання нормального руху поїздів. Як показано на рис. 5.12, електрое­нергія з дволанцюгової ЛЕП надходить до РП 110 кВ (220 кВ), який має дві системи шин. Напруга знижується трифазним триобмоточним транс­форматором 1. Від однієї з його вторинних обмоток енергія надходить до РП 27,5 кВ і далі живлячими лініями 4 подається в контактну мережу,

лініями З - до нетягових залізничних споживачів (проводами ДПР), від другої вторинної обмотки - до РП 38,5 (11) кВ і далі лініями 2 - для жив­лення районних споживачів.

На тяговій підстанції системи 2 χ 25 кВ застосовують однофазний си­ловий трансформатор з вторинною обмоткою, яка складається з двох послідовних секцій напругою по 25 кВ кожна, а в сумі - 50 кВ. Для жив­лення нетягових лінійних і районних споживачів, якщо це необхідно, вла­штовуються окремі три- або двообмоточні понижуючі трансформатори.

На підстанціях застосовуються також різні швидкодіючі та нешвид-кодіючі вимикачі, дугогасильні камери, запобіжники, різного призначен­ня реле та інші електричні апарати.

 

 








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 1789;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.