Рейкова мережа електрифікованих ліній

Рейкові нитки є другим проводом тягової мережі. Для зменшення опору рейкових ланцюгів у стиках встановлюють стикові з'єднувачі — не­великі відрізки мідного проводу з двома наконечниками, які приварюють до рейок з двох боків стику.

На лініях, обладнаних автоблокуванням або електричною централіза­цією, влаштовуються ізольовані стики для створення блок-дільниць. У цих випадках, щоб не порушити роботу пристроїв автоблокування і пропустити зворотний тяговий струм, в зоні ізолюючих стиків влаштову­ють дросель-трансформатори (колійні дроселі) з кожного боку стику, а се­редні точки дроселів з'єднують між собою перемичкою (рис. 5.24).

Обмотки дросель-трансформаторів мають високий індуктивний опір, який практично робить неможливим проходження ними сигнального змінного струму. В системах СЦБ використовують, як пра­вило, змінний струм частоти 25 Гц на лініях, електрифіко­ваних на змінному струмі, і 50 Гц — на лініях постійного струму, що дозволяє уникну­ти хибного спрацювання сиг­налів автоблокування. Тяго­вий же струм (постійний чи

змінний) вільно проходить через обмотки дросель-трансформаторів і пе­ремичкою між їх середніми точками, тому що тягові струми в кожній по­ловині обмотки направлені назустріч один одному, а магнітні потоки, які створюються ними, взаємно знищуються.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 1654;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.