Вимоги ПТЕ до утримання споруд і пристроїв електропостачання залізниць

Рівень напруги на струмоприймачі електрорухомого складу має бути в межах:

• на змінному струмі не менше 21 кВ і не більше 29 кВ;

• на постійному струмі не менше 2,7 кВ і не більше 4 кВ.

На окремих ділянках з дозволу Укрзалізниці допускається напруга змінного струму не менше 19 кВ, постійного струму — не менше 2,4 кВ.

Висота підвішування контактного проводу над рівнем головки рейки має бути на перегонах не нижчою 5750 мм і не більшою 6800 мм. У винят­кових випадках на існуючих лініях мінімальна відстань у межах штучних споруд на перегонах, а також на станціях, на яких не передбачається сто­янка рухомого складу, з дозволу Укрзалізниці може бути зменшена до 5675 мм за змінного струму і до 5550 мм за постійного струму.

Відстань від осі крайньої колії до внутрішнього краю опори контакт­ної мережі на перегонах і станціях має бути не менше 3100 мм. На давно електрифікованих лініях, а також в особливо важких умовах на нових лініях цю відстань дозволяється утримувати не ближче 2450 мм на станціях і 2750 мм на перегонах. У виїмках, що надмірно заносяться снігом, і на виходах з них (100 м) відстань від осі колії до внутрішнього краю опор має бути не меншою 5700 мм.

Для захисту від струмів короткого замиканням і безпеки людей мета­леві опори і елементи контактної мережі, а також всі металеві конструкції, які розташовані ближче 5 м від струмовідних елементів контактної ме­режі, мають бути заземлені або обладнані пристроями запобіжного вими­кання. У межах штучних споруд відстань від струмопровідних елементів, струмоприймача і частин контактної мережі, що перебуває під напругою, до заземлених частин споруд і рухомого складу має бути не меншою 200 мм за постійного струму і не менше 350 мм за змінного струму.

5.4.3. Електрозабезпечення систем СЦБ і захист підземних споруд.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 4494;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.