ОСОБЛИВОСТІ

ПРОВЕДЕННЯ ВИЖИМАННЯ НА РІЗНОМАНІТНИХ ДІЛЯНКАХ ТІЛА

На спині, у вихідному положенні масажованого лежачи на животі, руки уздовж тулуба, голову на бік, обличчям до масажиста. Вижимають з кожного боку по 3-4 напрямкам. Перше - від крижня, поруч з хребетним стовбуром угору до основи шиї й далі над лопаткою убік, до плечового суглоба. Інші від гребенів клубових кісток угору: друге й третє напрямки через лопатку до плечового суглоба, інше збоку тулуба до пахвової западини, однак не заходячи до неї. Тут проводять вижимання ребром долоні, великім пальцем або основою долоні. На великих спинах, особливо при масажі у лазні, вижимають передпліччям.

На комірцевій зоні, у вихідному положенні лежачи на животі, кисті рук одна на одну під лоб голови, вижимають від основи черепа до плечових суглобів, у 1-2 напрямках з кожного боку. Перше - поруч з остистими відростками униз до основи шиї й потім над лопаткою до плечового суглоба. Друге - від соскоподібного відростка униз, й далі по верхній частині надпліччя, також до плечового суглоба. Тут проводять вижимання великім пальцем або ребром долоні, знаходячись трохи нижче ближнього плечового суглоба. При вижиманні основою долоні слід стати білля надпліччя з протилежного від масажованого боку. Під час масажу в умовах лазні, на комірцевій зоні, гарний ефект має вижимання обхватом.

На ближній руці, у вихідному положенні уздовж тулуба. На плечі вижимають уздовж усього триголового м'язу по 1-2 напрямках, від ліктьового до плечового суглоба. Тут найчастіше використовують вижимання основою долоні або обхватом. При цьому масажист стає у поздовжню стійку, рукою, що знаходиться ближче до масажованого, тримає ліктьовий суглоб з внутрішнього боку, піднявши його трохи від поверхні тапчана, а дальньою проводить необхідний прийом. Якщо застосовувати вижимання ребром долоні або великим пальцем, то їх виконують у зоні внутрішнього боку двоголового, та внутрішній і задній поверхні триголового м'язів, уникаючи при цьому натиску поміж ними на. плечову кістку. На внутрішній поверхні передпліччя вижимають від променеве - ап'ясткового до ліктьового суглоба по двох напрямках. Тут проводять прийоми ребром або основою долоні, великим пальцем та обхватом, стаючи у найбільш зручну стійку.

На зовнішній поверхні ближньої руки вижимання проводять у вихідному положенні масажованого, кисть над головою. На плечі вижимають від ліктьового до плечового суглоба у 2-3 напрямках. Тут проводять прийоми великим пальцем, ребром долоні або обхватом. Для зручності при обробці зони двоголового м'яза, вільною рукою трохи піднімають ліктьовий суглоб від тапчана на 2-3 сантиметри. На передпліччі вижимають від променевозап'ясткового до ліктьового суглоба, у 1-2 напрямках, ребром долоні, великим пальцем, основою долоні або обхватом.

На сідниці вижимають від сідничної складки вгору — назовні по 2-3 напрямках. Однак при глибокому вижиманні, метою якого є діяння на великий сідничний м'яз, рухи спрямовують по ходу розташування його волокнин, а саме від сідничної складки з назовні вгору - всередину, до нижньої межі крижня. Тут проводять вижимання великим пальцем, ребром або основою долоні, а при необхідності й передпліччям.

На задній поверхні стегна вижимають від колінного суглоба до сідничної складки по трьох напрямках: перший - всередині, від колінного суглоба вгору не заходячи у промежину; другий - позаду, від верхньої межі підколінної ямки вгору до сідниці; третій - назовні, від колінного суглоба до великого вертлюга. Тут проводять вижимання великим пальцем, ребром або основою долоні, обхватом або передпліччям.

На задній поверхні гомілки вижимають від п'ятки до колінного суглоба по 2-3 напрямках. Перший рух ближчий до внутрішньої поверхні, другий - до зовнішньої. Тут вижимання проводять великим пальцем, ребром або основою долоні, обхватом звичайне або зі скручуванням.

На передній поверхні грудної клітки вижимають від грудини вбік, уздовж великого грудного м'яза, до плечового суглоба, обминаючи у чоловіків сосок, а у жінок - молочну залозу. Тут проводять вижимання великим пальцем, ребром або основою долоні. На міжреберних та зубчастих м'язах вижимають подушечками пальців, посуваючись поміж ребрами від грудини до назовні.

На передній поверхні стегна вижимають від колінного до кульшового суглоба по трьох напрямках. Перший - по внутрішній поверхні, від колінного суглоба вгору не заходячи у промежину; другий - по передній поверхні від надколінника угору, до гребеня клубової кістки; третій - назовні, від колінного суглоба до великого вертлюга. Тут проводять вижимання великим пальцем, ребром або основою долоні, а також обхватом та передпліччям.

На передній поверхні гомілки вижимають від гомілковостопного до колінного суглоба, в одному напрямку в зоні розташування м'язів передньої поверхні гомілки. Попередньо вільною рукою, удержуючи за колінний суглоб або стопу, усю нижню кінцівку розвертають у середину. Проводять вижимання великим пальцем, ребром або основою долоні.








Дата добавления: 2014-12-17; просмотров: 587;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.