АЛГОРИТМ ТЕХНІКИ РОЗМИНАННЯ

Рука масажиста захоплює масажований м'яз руками, піднімає і відтягує його, стискає і ніби витискає ( на рельєфних м'язах). На площинних м'язах надавлюють на м'яз і зміщують його; потім роздавлюють, розминають м'яз між пальцями на кістковій поверхні маса жованої ділянки.

Основні прийоми:

Повздовжнє розминання виконується однією або двома руками за ходом м'язових волокон, що утворюють черевце або тіло м'яза. Рука масажиста, не відпускаючи масажований м'яз, безперервно і ритмічно в темпі 40-50 розминань за 1хв. проводять розминання всього м'яза.

Якщо масаж виконується широкими штрихами, застосовують переривчасте розминання - рука масажиста пересувається по масажованому сегменті стрибкоподібно, ритмічними короткими рухами, розминаючи окремі ділянки м'язів.

Під час поперечного розминання руки масажиста займають поперечне положення щодо масажованого м'яза і проводить поперечне розминання м'язових волокон. При цьому дещо відведений великий палець розташовують з одного боку маса жованої поверхні, а інші пальці з другого боку, не згинаючі пальці в пальцьових фалангах, і не припускаючи ковзання пальців по шкірі.

 

Допоміжні прийоми розминання:

(мал. 18-19,021-24)

Валяння - кисті з випрямленими і зімкнутими пальцями масажист розташовує долонями одну до одної, охоплюючи з обох боків маса жовану кінцівку. Паралельно розташованими кистями виконує рухи в протилежних напрямках ( від себе і до себе), рідше до гори і до низу, при цьому стискає і зміщує м'язи. Поступово руки пересуває на масажованій ділянці.

Накачування — ліву кисть в середньому положенні між пронацією та супінацією, глибоко занурюють в тканини, а правою рукою захоплюють валик із масажованої тканини і накачують його двома-трьома рухами на ліву долоню. Розминання роблять між долонями напівкачаючими рухами.

Накочування на пальці “сороконіжка" - захоплюють першими пальцями обох рук з одного боку валик із масажованих тканин, зміщуючи його повздожньо, штовхаючи долонями поверхні перших пальців і переступаючи передніми пальцями останні пальці.

Зсування ( гусениця) — двома кистями фіксують масажовану поверхню і короткими ритмічними рухами зсувають тканини в напрямі одну до одної.

Розтягування - двома кистями фіксують масажовану поверхню і короткими ритмічними рухами розтягують тканини в протилежному напрямі.

Натискання - виконують дистальними фалангами, основою долоні, кулаком, пальцями, іноді з обтяженням другою долонею.

Пошарпування - захоплюють першим і другим пальцями масажуванні тканини, пошарпують їх, відтягують і відпускають в швидкому темпі, ритмічно.

Шипцеподібне розминання - повздовжнє і поперечне - виконують щипцеподібно складеними пальцями І-ІІ або І-ІІ; III захоплюючи відтягують, розминають тканини між пальцями. Темп 50-60 рухів за 1 хвилину.

Необхідно слідкувати, щоб кисть масажиста не була напружена, а м'язи пацієнта розслабленні, кінцеві фаланги не були зігнуті і рука не ковзала по шкірі пацієнта.

 








Дата добавления: 2014-12-17; просмотров: 886;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.