Розминання

 

Мал. 23 Розминання ординарне

 

 

 

 

 

 

Мал. 24 Роминання підошви гребнем

 

АЛГОРИТМ ТЕХНІКИ ВІБРАЦІЇ.

(мал. 25-28)

Масажний прийом, під час якого рукою масажиста або апарата у масажованих тканинах виникають коливальні рухи різної швидкості та амплітуди.

Безперервна вібрація- рука масажиста, натискаючи на тканини, не відривається від маса жованої ділянки і не переміщується це стабільна вібрація, якщо пересувається -"лабільна". Виконується кінцевими фалангами одного, або декількох пальців, долонею, опорною частиною кисті, кулаком.

Допоміжні прийоми:

Струс (внутрішніх органів) - одна кисть масажиста розташовується на боковій поверхні живота, охоплюючи її в ділянці проекції масажованого органу, так, щоб II– V пальці були на животі, а долонна поверхня першого пальця на спині пацієнта. Друга кисть аналогічно розташовується з другого боку, так щоб великі пальці обох кистів були повернути один до одного. Коливальні рухи виконують швидко, ритмічно, в передньо-задньому напрямі, при цьому руки масажиста наближаються та віддаляються одна від одної ( нагадує просіювання муки через сито.)

Порушування - рука масажиста охоплює м'яз або м'язову групу. Коливальні рухи виконують швидко, ритмічно, в повздовжньому та поперечному напрямках.

Струшування - на кінцівках виконується однією або двома руками. Фіксують кисті як " рукостискання", або гомілково-ступний суглоб пацієнта і енергійно струшують верхню кінцівку в горизонтальному напрямі, нижню можна в горизонтальному і вертикальному напрямах.

Проштовхування - виконується аналогічно струсу, але з більшою амплітудою рухів. Ліву долоню розташовують на маса жовану ділянку, на її тильну поверхню праву руку і здійснюють швидкі, ритмічні поштовхуючи рухи.

Приривчаста вібрація - рука масажиста наносить ритмічні фіксовані удари на маса жованій ділянці. Після кожного удару рука віддаляється від поверхні тіла для нанесення наступного удару. Можна виконувати кінчиками наполовину зігнутими пальцями ліктьовим краєм кисті, долонною по-верхньою кисті, кулаком.

Прийоми приривчастої вібрації:

Пунктування - виконується дистальними фалангами ІІ-V або II-III пальців. Удари

наносять роздільно, як по клавішам друкарської машинки.

"Пальцьовий душ" - виконується однією або двома руками, імітуючи рухи гри на

піаніно.

Постукування - наносять ритмічні удари кулаком, ліктьовим його краєм.

Поплескування - наносять удари долонною поверхнею однієї або обох кистей. Пальці не напруженні, наполовину зігнуті так, щоб під час удару під ними залишається поверхневий шар.

Рубання - виконується ліктьовим краєм кисті. Кисть в середньому положенні між

про нацією і супінацією, пальці трохи розведенні ( під час м'якого рубання), або стиснуті ( жорсткого рубання ), удари наносяться поперемінне обома руками, при цьому долоні розташовані одна від одної на відстані 2-4см. в напрямі повздовж або поперек м'язів.

Шмагання - наносять на тканини, торкаючи удари подушечками або долонною по верхньою ІІ-V пальців під кутом 20-250 до маса жованої поверхні поперемінне обома руками.









Дата добавления: 2014-12-17; просмотров: 597;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.