Мал.48 Направлення масажних рухів на нижніх кінцівках

АЛГОРИТМ ТЕХНІКИ ПРИЙОМІВ

СЕГМЕНТАРНО-РЕФЛЕКТОРНОГОМАСАЖУ

Скручування - дві кисті зігнуті в кулак, розташовуються, притискуючи тильні поверхні проксимальних фаланг з обох боків хребта (на рівні поперекових відростків) тильними поверхнями одна до одної руки в вигляді супінації обома кулаками. Рухи виконують приривчасто знизу догори.

Свердління однією рукою - права долоня масажиста розташовується на спині пацієнта так, щоб перший палець лежав з одного боку хребта, а останні (ІІ-V) з другою. Спираючись на один палець, дистальними фалангами ІІ-V пальців виконують енергійні увінчуючи рухи колоподібне в наприкінці до хребта або в бік від нього. Потім виконують такі ж рухи І пальцем, спираючись на ІІ-V пальці. Друга долонь масажиста лежить на кисті, що масажує обтягуючи її. Рухи непреривчасті знизу догори.

Свердління обома руками - дьогтьові фаланги обох перших пальців розміщують з боків від хребта на рівні поперечних відростків, ІІ-V пальці виконують опірну функцію. Гвинтоподібні рухи першими пальцями виконують в напрямі до хребта або від нього.

Оброблення остистих відростків виконують II та III пальцями обох кистей. Дьогтьові фаланги розташовують так, щоб остистий відросток знаходився між пальцями. Пальці випростані. На протязі 5-10секунд. Виконують колові рухи в різні боки, заглиблюючи пальці в між остисті проміжки. Потім пальці переміщують на вище розташований остистий відросток.

Пилка – максимально відвести перший палець на двох кистях. Кисті розташувати повздовж хребта з обох боків від нього тильними поверхнями один до одної так, щоб контакт з маса жованою ділянкою. Здійснюється променевим краєм кистів так , щоб, щоб між ними утворився шкіряний валик і виконувати пилячи рухи в різному напрямі без ковзання по шкірі.

Розтягування зі скручуванням (дія на хребет) – дві долоні розташовують з двох боків від хребта на рівні поперечних відростків, одна пальцями до гори, друга – донизу. Потім опірною частиною кисті масажист зміщує підлеглі тканини в різні боки ( до низу і догори без ковзання). Потім долоні зміщують до вище лежачого хребця. Коли пройшли повздовж всього хребта, долоні переносять на рівень п’ятого поперекового, змінюючи положення кистів на зворотне. Потім руки зміщуються на вище лежачі ділянки.

Зміщення – масажист стає з лівого боку від пацієнта і ліву долоню кладе на сідниці пацієнта на рівні гребня підвздошної кистки. Праву долоню повздовж паравертебральної лінії і виконує гвинтоподібні рухи в напрямі до хребта, одночасно зміщуючись знизу догори. Ліва долоня, продовжуючи фіксувати таз, одночасно на місці виконує колоподібні рухи також в бік хребта. Після зміщення правої руки повздовж всієї спини пацієнта положення рук змінюється.

Дія на грудну клітку – обидві долоні розташовують на грудну клітку по краю реберних дуг, І палець спрямований в напрямі мечоподібного відростку. Дочикавшись, коли пацієнт видихає, натиснути обома руками обережно на грудну клітку. Потім під час вдиху одночасно припинає натискання, щоб пацієнт зміг зробити вдих такої глибини, як йому хочеться. Потім на давлення повторити.

Дія на білялопаточну ділянку – виконується в положенні сидячи або лежачи. Масажист знаходиться позаду, дещо змістившись в бік масажованої кінцівки.

Після поверхневого площинного прогладжування виконують розтирання колоподібні ІІ-V пальцями, опірною частиною кисті. Потім рука пацієнта згинається в ліктьовому суглобі під прямим кутом і заводиться за спину. Пацієнт максимально розслаблює м’язи і масажист робить декілька пасивних рухів плечем пацієнта і своїм коліном піднімає зігнуту руку пацієнта і одночасно зміщує плечовий суглоб пацієнта і одночасно зміщує плечовий суглоб пацієнта позаду; а подушечками ІІ-Vпальців виконує колоподібні прогладжування і розтирання як підлопаточних, так і м’язів спини під лопаткою.

 








Дата добавления: 2014-12-17; просмотров: 674;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.