АЛГОРИТМ ТЕХНІКИ РОЗТИРАННЯ

(мал.16,17,20)

Рука масажиста, натискаючи, зміщує в різних напрямах тканини, що знаходяться під нею, не ковзаючи по шкірі, утворюючи попереду себе складку шкіри у вигляді валика, проводячи зсування, роз'єднання, розтягнення тканин та " перетирання" в них патологічних ущільнень.

Основні прийоми:

Розтирання пальцями - проводиться, долонними поверхнями дьогтьових фаланг одного або чотирьох пальців, можна спиратись на великий палець або основу долоні.

Розтирання великим ( І) пальцем з опорою кисті на останні пальці.

Розтирання долонною поверхнею кисті виконується щільно притиснутою долонею до маса жованої ділянки.

Розтирання ліктьовим краєм кисті (ребром).

Розтирання кулаком - при цьому пальці зігнуті в кулак, а контакт з маса жованою ділянкою здійсняється з боку ліктьового краю зап'ястя та ліктьовою поверхнею п'ятого пальця

Допоміжні прийоми:

Граблеподібне - виконується пальцями розведеними під кутом 300-350 кисть встановлюється під кутом 350- 450до масажованої поверхні.

Гребнеподібне виконується дистальними кінцями ліктьових фаланг, зігнутих в кулак.

Пиляння - виконується ліктьовим краєм одної, частіше обох кистей рук. При пилянні двома руками кисті звернуті долонними поверхнями одна до однієї на відстані 1-3см; проводять рухи в протилежному напрямі, розтираючи валик між руками.

Пересікання - виконується однією або двома руками променевим краєм кисті при відведеному великому пальці. При пересіканні обома руками кисті звернуті одна до одної тильними поверхнями на відстані 2-Зсм і проводять пилячи рухи в протилежному напрямі.

Щипцеподібне - виконується долонними поверхнями дистальних фаланг І-ІІ або І-ІІ-ІІІ пальців.

Стругання - виконується подушечками пальців, при цьому кисті встановлюються одна за одною під кутом 30-450 до масажованої поверхні і роздільно, послідовно, поступаючи ми рухами занурюються в тканини, проводячи їх зміщення та розтягування.

Штрихування - виконується долонними поверхнями дистальних фаланг ІІ-ІІІ або ІІ-V пальців. Пальці розігнуті, зімкнуті і поставлені під кутом 30-400 до маса жованої поверхні, зміщуючи тканини або поперечно.

Всі прийоми розтирання проводять повільно, безпосередньо на одній і тій самій ділянці (тривалість рухів 3-10сек.). Рука масажиста зберігає щільно контакт зі шкірою в темпі 60-100 рухів за 1 хв. поверхнево або глибоко, в залежності від показання та мети.

 








Дата добавления: 2014-12-17; просмотров: 964;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.