НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА З ДИСЦИПЛІНИ

«ЗОВНІШНЯ ПОЛІТИКА УКРАЇНИ»

 

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

«Зовнішня політика України» – це історична навчальна дисципліна, присвячена вивченню міжнародного становища та зовнішньої політики України. Втім, зосереджуючи увагу на дослідженні насамперед зовнішньополітичних акцій, міжнародних угод, договорів тощо, все це розглядається на тлі загальноісторичного процесу. .

Дисципліна «Зовнішня політика України» має на меті розширення знань студентів щодо процесу формування та розвитку зовнішньої політики України в різні періоди її державності. Вона спрямована на ознайомлення студентів з предметом, завданнями та принципами зовнішньої політики України, основними поняттями і термінами, які окреслюють профіль даної дисципліни; джерелами зовнішньої політики; науковими напрямками на перетині історії України, історії української державності, міжнародних відносин та зовнішньої політики України як такої; вивчення процесу становлення і розвитку української зовнішньої політики, з’ясування найважливіших проблем міжнародного становища України протягом її історії. Вона також є важливою ланкою в системі формування світогляду, патріотичного виховання майбутніх фахівців у галузі міжнародних відносин, добре обізнаних у важливих питаннях становлення власної держави в світі й розвитку її зовнішньої політики в різний історичний час.

Основними формами навчальної роботи з дисципліни «Зовнішня політика України» є лекції, семінарські заняття, виконання індивідуальних робіт, написання рефератів та письмових творчих робіт; формами контролю – контрольні заходи з перевірки самостійної роботи студентів, письмові модульні роботи; екзамен.

Відповідно до «Положення про диференційовану оцінку знань та визначення рейтингу студентів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», програмний матеріал дисципліни розподіляється на два змістовних модулі (А і Б) з перевіркою якості засвоєння теоретичного і практичного матеріалу кожного модуля (тестові завдання, творчі роботи, контрольні роботи, реферати тощо).

При перевірці знань студентів з дисципліни використовується така шкала:

КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ (відповідність шкали оцінювання ЕСТS з національного системного оцінювання в Україні):

 

Оцінка ЕСТS За національною систе мою Визначення   % оцінювання за модульно-рейтинговою системою
А ВІДМІННО - відмінне виконання лише з незначною кількістю помилок
В ДУЖЕ ДОБРЕ - вище середнього рівня з кількома помилками
С   ДОБРЕ - в загальному правильна робота з певною кількістю значних помилок
D ЗАДОВІЛЬНО - непогано, але зі значною кількістю недоліків
Е ДОСТАТНЬО - виконання задовольняє мінімальні критерії
НЕЗАДОВІЛЬНО - потрібно попрацювати перед тим, як перескласти
F НЕЗАДОВІЛЬНО - необхідна серйозна подальша робота, обов'язковий повторний курс

 

Форма контролю Максимальна кількість балів
Модульно-контрольна робота № 1
Модульно-контрольна робота № 2
Виступ на семінарському занятті
Реферат
Письмова творча робота
Разом

 


 

 

Вступ

 

Предмет і методи курсу «Зовнішня політика України». Основні поняття і терміни, які окреслюють предмет та профіль курсу. Джерела та література з вивчення міжнародних відносин та зовнішньої політики України. Методологія і методика дослідження. Проблема зв’язку зовнішньої політики країни з геополітикою. Виникнення нових наукових напрямків на перетині зовнішньої політики та інших галузей геополітики.

 

Тема 1








Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 779;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.008 сек.