Будова коробки передач

 

Коробка передач складається з наступних основних вузлів: картера 1 (рис. 6.6), ведучого вала 18, виготовленого разом з ведучою конічною шестірнею, веденого вала 14, вантажного вала 10 і проміжної шестірні 28 заднього ходу, закріпленою на осі 38.

Картерскладається з двох половин: нижньої і верхньої. Вони з'єднуються за допомогою шпильок і гайок. У нижній частині картера встановлені маслонасос 34 з приводом і сітчастий фільтр 36.


 

 


Для підігрівання масла КП при низьких температурах повітря нижня частина картера з'єднується з системою підігрівання двигуна порожнинами 35 і 37.

Ведучий вал встановлений на роликовому і двох кулькопідшипниках. На шліци ведучого вала встановлені ведені частини головного фрикціона. Усередині ведучого вала проходить валик 19 привода до масляного насоса.

Ведений вал встановлений на трьох підшипниках: двох кулькових і одному сферичному роликовому. На веденому валу встановлені шестерні 15, 16, 17, 20, 22 і муфта 13 перемикань передач з синхронізатором. Шестерні 17, 20 і 22 встановлені на шліцах вала, а шестерні 15 і 16 – на голчастих підшипниках.

Вантажний вал встановлений на чотирьох кулькопідшипниках. На вантажному валу встановлені шестерні 2, 5, 6, 8, 9, 11 і дві муфти 7 і 21 перемикання передач. Шестерні 9 і 11 встановлені на шліцах вала, а шестерні 2, 5, 6 і 8 – на голчастих підшипниках.

Шестірня 28 закріплена на осі 38, яка, у свою чергу, встановлена на двох кулькопідшипниках. Вона знаходиться в постійному зачепленні з шестірнею 6 і призначена для забезпечення обертання вантажного вала в протилежну сторону при вмиканні передачі заднього ходу. Передачі вмикаються переміщенням рухливих зубчастих муфт, встановлених на шліцах валів.

Для полегшення і безшумності увімкнення II, III, IV і V передач зубчасті муфти забезпечені синхронізаторами інерційного типу, які забезпечують ненаголошене ввімкнення зубчастих муфт завдяки зрівнюванню обертів ведених (що вмикаються) шестерень із обертами веденого і вантажного валів.

 








Дата добавления: 2016-11-28; просмотров: 973;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.