Система охолодження

Система охолодження призначена для відведення тепла від деталей двигуна, що стикаються із гарячими газами, і підтримки температури цих деталей в допустимих межах.

Система охолодження – високотемпературна, рідинна, закритого типу, з примусовою циркуляцією охолоджувальної рідини.

Ємкість системи охолодження – 50-52 л. Для охолодження двигуна застосовується: влітку вода з трикомпонентною присадкою, взимку – низькозамерзальна рідина марки 40 і 65.

У систему охолодження входять водяний насос 15 (рис. 5.15) двигуна, радіатор 2, розширювальний бачок 4, пароповітряний клапан, ежектор 1, кран 12 обігрівачів, жалюзі 3 (рис. 5.17) і заслінки 2 ежектора, трубопроводи (забарвлені в зелений колір).

Водяний насос 15 (рис. 5.15) розміщений внизу з правою сторони блок-картера двигуна. До торця корпуса водяного насоса кріпиться фланець зі шлангом, по якому підводиться охолоджувальна рідина.

Вихідний патрубок водяного насоса безпосередньо приєднаний до блок-картера. У зовнішній прилив на завитку насоса вкручений кран 42 для зливання охолоджувальної рідини із системи і патрубок забору охолоджувальної рідини – в насос підігрівача.

Кран 42 зливання охолоджувальної рідини через трос 5 з’єднаний з рукояткою 9, розташованою на перегородці силового відділення.

Клапан 13 зливання охолоджувальної рідини встановлений справа за сидінням механіка водія і складається з корпуса, штока 41 з клапаном, пружини 40 і ковпачка 39. Клапан відкривається натисненням на ковпачок і поворотом його за годинниковою стрілкою.



5.5.1. Радіатор

Радіатор 2 – трубчасто-пластинчастого типу, служить для охолодження рідини, що виходить з двигуна. Він розміщений в коробі ежектора 1 під масляними радіаторами і кріпиться до короба ежектора стяжними стрічками.

Радіатор має два патрубки і штуцер. Один патрубок трубопроводом з'єднується з головками блока циліндрів, інший – із трубопроводом водяного насоса. Паровідвідна трубка, з’єднана із штуцером, відводить пару в розширювальний бачок 4.








Дата добавления: 2016-11-28; просмотров: 755;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.