ЗАВДАННЯ 5. Аналіз розвитку клієнтської бази

Показники Баз. р. Звіт. р. Відхилення
1. Кількість поточних рахунків юридичних осіб на початок періоду  
2. Кількість відкритих рахунків за рік  
3. Кількість закритих рахунків за рік  
4. Кількість поточних рахунків юридичних осіб на кінець періоду  
5. Середньорічна кількість рахунків      
6. Коефіцієнт плинності клієнтів, %      
7. Коефіцієнт постійності клієнтів, %      
8. Коефіцієнт залучення клієнтів, %      
9. Коефіцієнт розширення клієнтської бази, %      

За даними таблиці видно, що банк поступово (хоча і незначними темпами) розширює клієнтську базу. У базовому р. коефіцієнт залучення клієнтів становив …. %, а в звітному – …..%, тобто знизився на ……. процентного пункту. Відплив клієнтів відбувався меншою мірою, ніж їх залучення, відповідно ….. %, та …. %, Тобто коефіцієнт розширення клієнтської бази зріс з ….% до …, тобто на … процентного пункту.

Тема: Менеджмент пасивів банку1. Сутність менеджменту пасивів2. Вартість внутрішніх джерел капіталу3. Вартість запозичених джерел капіталу4. Управління структурою капіталу1. Сутність менеджменту пасивівСутність менеджменту пасивів полягає у формуванні стратегій та проведенні операцій, які приводять структуру балансу банку у відповідність до обраної політики. За даного підходу банки розглядають свої портфелі активів, зобов’язань та капіталу в нерозривній єдності як сукупний портфель, спрямований на досягнення спільної мети. Такий спосіб управління цілком обґрунтований, оскільки в реальній дійсності всі банківські портфелі тісно взаємопов’язані і значною мірою впливають один на одного. Управління пасивами банку надає менеджменту можливість управляти ризиком відсоткових ставок та ризиком ліквідності координуванням рішень щодо джерел фінансування та напрямків розміщення коштів. У сучасних умовах нестабільності фінансових ринків та зростанням ризикованості діяльності збалансоване управління пасивами розглядається як найефективніший підхід до управління комерційним банком. Джерелами фінансових ресурсів є власні, залученні та позичені кошти,структура яких визначає фінансову незалежність і платоспроможність банку.

Будь-який банк потребує джерел фінансування для того, щоб фінансувати свою діяльність. В залежності від тривалості існування в даній конкретній формі активи банку, як і джерела їх утворення, можна поділити на короткострокові і довгострокові. Залучення того чи іншого джерела фінансування пов’язано для банку з певними затратами: акціонерам необхідно сплачувати дивіденди, вкладникам і кредиторам – проценти за залученими і запозиченими ресурсами.








Дата добавления: 2016-11-28; просмотров: 640;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.