Кухонне устаткування

 

Якісне устаткування забезпечує довговічність, міцність і універсальність професійних агрегатів.

При виборі певних видів устаткування повинні братися до уваги такі дані: загальна продуктивність кухні при максимальній завантаженості закладу (число посадочних місць, оборот посадочних місць), передбачуване меню, наявність екзотичних або національних страв, що вимагають спеціалізованого устаткування, клас закладу ресторанного господарства (ресторан високої кухні, закусочна, їдальня та ін.), вимоги СанПіН, відповідність устаткування держстандартам України, а також загальноєвропейським стандартам СЕ, розміри приміщень, кількість працівників кухні та їх кваліфікація.

Основною тенденцією в сучасному дизайні професійного теплового устаткування є прискорення і оптимізація процесу приготування страв, збільшення ефективності та сили передачі тепла від устаткування до їжі, зниження розсіювання тепла та підвищення загальної ергономічності процесу куховарення.

За розмірами професійне устаткування (не тільки теплове) розділяють на групи: міні (Small), середні або стандартні (Medium) і максі (Heavy). Залежно від виробника до кожної групи може входити настільний і підлоговий варіанти теплових елементів або тільки підлоговий. Розташування устаткування в приміщенні може бути пристінним або острівним, закріпленим на одній консолі.

Кухонне устаткування умовно можна розділити на три класи: агрегати для очищення, подрібнення і нарізки продуктів, теплове устаткування, за допомогою якого запікається, смажиться, підігрівається їжа, і холодильники-морозильники. Переробка продуктів здійснюється за допомогою овочерізок, куттерів, стік-блендерів, м'ясорубок, електричних пил, слайсерів і різних картоплечисток.

Куттери призначені для перемішування, перемелювання, різання, замішування і збивання всіх видів продуктів за дуже короткий час. Діапазон об'єму від 2,5 до 60 л передбачає най ширше застосування куттерів на виробництві.

Високошвидкісні блендери і стік-блендери готують різні соуси, суміші, пюре і супи. Потужні сталеві ножі, закріплені в блендерах, здатні розтерти будь-які тверді продукти в однорідну масу, для збивання рідин в блендери встановлюються віночки. Саме в блендерах готуються всілякі фруктові та молочні коктейлі. Розміри професійних блендерів коливаються від 2,5 до 200 л загального об'єму продуктів.

Меблі залів ресторану, устаткування для приміщень ресторанів

Ресторанне обладнання холу один з елементів меблів для ресторану

Устаткування для приміщень ресторанів відрізняється великою різноманітністю. В обладнання для ресторанного холу входять невеликі дивани та столики, банкетки, стійка ресепшн, а також інші меблі для ресторану. Холл необхідний відвідувачам для здачі речей в гардероб, приведення себе в порядок або очікування автомобіля в комфортній обстановці.

Ресторанний зал

Мабуть, найбільш відповідальним є вибір меблів для ресторану в зал, де приймають відвідувачів. Основу його становить спеціально виготовлена меблі для ресторану, в яку входять столи, стільці, крісла, дивани для відвідувачів, візки офіціантів і багато іншого. Всі ці меблі повинна відрізнятися не тільки хорошими технічними характеристиками, а й мати елегантним зовнішнім виглядом. В першу чергу, меблі для ресторану повинна ідеально вписуватися в інтер'єр приміщення, і повною мірою гармоніювати з ним. Вибір відповідного зовнішнього вигляду меблів для ресторану і її розташування в залі - непросте завдання, посильна досвідченому і знає дизайнеру. По-друге, меблі для ресторану повинна відрізнятися відомим різноманітністю. Для великих компаній необхідно мати в залі банкетні столи, для пар - невеликі столики. Різноманітність меблів для ресторану, яка витримана в одному стилі, дозволяє кожному відвідувачу вибирати для себе максимально комфортне місце в приміщенні. Однак різноманітність не означає різнобою, і стильове єдність меблів для ресторану має бути витримано - хоча б у межах одного окремо взятого залу.

Літні меблі для ресторанів

Популярність відкритих ресторанних майданчиків зростає. Однак меблі для ресторанів, провідних обслуговування на вулиці, не обов'язково повинна бути ідентичною меблів в залі. Виготовлені з пластику або металу столи і стільці повинні бути міцними, зручними і легко переносити багаторазову щоденну мийку. Параметр часу комфортного сидіння, який можна застосовувати до стільців для вуличних кафе, не може не бути врахований.









Дата добавления: 2016-10-17; просмотров: 1367;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.