Виділення областей з близькими кольорами.

Відкрийте документ PORTRAIT. JPG. Ваше завдання – помістити у виділену область обрис дівчинки. Зверніть увагу, що фігура дівчинки має набагато більш широкий діапазон кольорів, чим тло. Хоча він і складається з декількох колірних областей, але, оскільки всі ці області мають дуже близькі кольори, простіше виділити фонові області, а потім інвертувати їх. У палітрі інструментів виберіть Magic Wand.

У палітрі Options(Параметри) у полі Tolerance (Допуск) встановіть значення 32. Цей параметр визначає максимальне відхилення, на яке можуть відрізнятися колірні значення суміжних пікселів від того піксела, по якому було зроблено клацання мишкою. Якщо допуск дорівнює нулю, у виділену область включаються тільки піксели з однаковими значеннями кольору; якщо допуск 255, у виділену область включаються всі піксели без винятку.

Рис. 6. Вихідні зображення для комбінування.

 

 

Рис. 7. Зкомбіноване зображення

Команди Grow і Similar дуже схожі за своєю дією, а розходження полягає в тому, що перша команда обмежується виділенням тільки суміжних пікселів, що входять у встановлений діапазон, а друга команда «шукає» і виділяє піксели, що попадають у діапазон,на всьомузображенні.

Відкрийте меню Select (Виділення) і виконайте команду Similar (Подібні відтінки). В результаті у виділену область потрапили і ті ділянки, виділяти які Ви не збиралися, наприклад, маленькі ділянки в очах дівчинки. Скасуйте операцію.

3. Відкрийте меню Select (Виділення) і виконайте команду Inverse (Інверсія). Ви майже досягли запланованого результату, а дрібні недоліки можна виправити в режимі Quick Mask (Швидка маска).

4. Виділення в режимі QUICK MASK (Швидка маска).

Включіть режим Quick Mask, клацнувши на відповідній піктограмі в палітрі інструментів. Для редагування маски можна використовувати будь-які інструменти. Двічі клацніть, наприклад, на інструменті Pencil (Олівець). У палітрі Options виберіть придатний розмір пензля, наприклад, діаметром 5 пікселів. Замалюйте за допомогою олівця (основний колір у палітрі інструментів – чорний) всі області, що належать обрису дівчинки, але не входять до складу виділеної області.

Переключіть основний і фоновий кольори на палітрі інструментів. Білим кольором замалюйте ті області, які треба видалити з виділеної області. Якщо Ви помилилися і видалили більше ніж збиралися, знову включіть чорний колір і виправте помилку. Досягши бажаного результату, перейдіть у стандартний режим. Маска перетворилася у виділену область.

5. Щоб зберегти виділену область, клацніть у лівому нижньому куті палітри Channels (Канали) на піктограмі Save Selection (Зберегти область). Збережіть файл з ім'ям Masks.psd у своїй навчальній папці.

6. Відкрийте файл WINDOW.JPG. Для того, щоб оцінити фізичний розмір зображення в програмі Adobe Photoshop є вимірювальні лінійки. Виконайте команду Show Rulers (Показати лінійки). Можна використовувати клавіатурний еквівалент –<Ctrl> + <R>.Щоб встановити одиницю виміру, відмінну від тієї, яка діє в даний момент за замовчуванням, існує два способи: можна або відкрити меню Edit (Редагування), вибрати команду Preferences (Установки), а потім команду Units (Система виміру.) і в списку Ruler Units (Одиниці виміру) вибрати необхідний варіант, або змінити одиницю виміру в палітрі Info (Инфо), натиснувши трикутну стрілку поруч із хрестиком і одержавши точно такий же список одиниць виміру.

Відкрийте збережений файл MASKS.PSD. Ввімкніть вимірювальні лінійки і для цього документа. Порівняйте розміри обох документів. Ви бачите, що розмір зображення дівчинки майже в два рази більше зображення віконця. Отже, потрібно або зменшити розмірзображення дівчинки,або збільшити розмір віконця. Взагалі, якщо існує рівний вибір – збільшувати чи зменшувати, – то, за правилом, в растровій графіці варто вибирати другий варіант, а саме – зменшувати.

7. Відкрийте меню Image (Зображення) і виконайте команду Image Size... (Розмір зображення...). У діалоговому вікні, що з'явилось, відключіть опцію File Size (Розмір файла). Це необхідно для того, щоб зберегти дозвіл зображення. У списку одиниць виміру Height (Висота) виберіть варіант Inches (дюйм) і в цифрове поле введіть значення 3 дюйми. Значення в зв'язаному з ним іншому полі Width (Ширина) автоматично перераховується, при цьому одиниця виміру не грає ролі. Натисніть кнопку ОК (Так). Зовні зображення мало змінилося, але зверніть увагу на вимірювальні лінійки; фізичний розмір зображення зменшився. При зміні розміру зображення відповідно змінюються і маски, що зберігаються в альфа-каналах. Натисніть клавішу <Alt> і клацніть мишею на рядку альфа-каналу # 4 (№ 4). Для того, щоб завантажити виділену область у зображення, можна скористатися також командою Load Selection... (Завантажити область...)з меню Select.

Після масштабування зображення (без відповідної зміни дозволу) завжди має місце втрата якості, зокрема, при зменшенні (і дуже значному, як у Вашому випадку) звичайно погіршується чіткість у дрібних деталях. Це викликано видаленням («проріджуванням») безлічі пікселів. Відновити цілком вихідну різкість не можна (для цього довелося б повернути вилучені піксели, що неможливо), але злегка її підсилити можна за допомогою відомого Вам фільтра Unsharp Mask... (Контурна різкість...).

8. Відкрийте меню Filter (Фільтр), виберіть команду Sharpen (Різкість) і в списку, що відкрився, виконайте команду Unsharp Mask... (Контурна різкість...). У діалоговому вікні Unsharp Mask (Контурна різкість), що відкрилося, введіть значення 65% в поле Amount (Ефект), інші значення залиште за замовчуванням. Натисніть кнопку ОК (Так). Зображення стало набагато різкішим.

9. Відкрийте меню Edit (Редагувати) і виконайте команду Copy (Скопіювати). Тепер копія виділеної області міститься в буфері Clipboard, відкіля її можна вклеїти в інше зображення.

10. Відкрийте меню File (Файл), виконайте команду Save As... (Зберегти як...) і збережіть документ під ім'ям SMLGIRL.PSD.

11.Вклеювання зображення в виділену область. Активізуйте документ WINDOW.JPG. Вам необхідно підготувати «територію» для вклеювання зображення дівчинки. Включіть інструмент Magic Wand (Чарівна паличка) і виділіть темну область у лівій стулці віконця. Натисніть кнопку <Shift> і додайте до виділеної області темну ділянку в правій стулці, а потім фрагмент скла над нею. Відкрийте меню Edit(Редагування) і виконайте команду Paste Into (Вклеїти в...).

Виділення області зображення віконця дозволяє одну виділену область (область-джерело) помістити в іншу (область-призначення). Відкрийте палітру Layers. Зображення автоматично потрапило на новий шар, причому границі області-призначення є маскою для області-джерела: зображення дівчинки проглядається тільки в тих межах, які Ви позначили як область-призначення. Отримане після вклеювання фрагмента зображення виглядає не дуже презентабельно: рейка рами перетинає обличчя, а переміщення вправо або вліво порушує композиційну рівновагу.

12. Відкрийте меню Edit, виберіть команду Transform/Flip Horizontal (Дзеркальне відображення по горизонталі). Зображення «розгорнулося» у протилежну сторону і зайняло більш вигідне положення. Звичайно, таким прийомом потрібно користуватися «з оглядкою»: змінювати праве і ліве не завжди можливо, наприклад, при роботі зі шрифтом, та й обличчя в дзеркальному відображенні виглядають інакше (повна симетрія – велика рідкість). Злегка перемістіть зображення дівчинки, щоб воно зайняло композиційно вигідне положення.








Дата добавления: 2016-06-13; просмотров: 807;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.