Утворення малюнку з виділених фрагментів. Відробка навичків виділення області різними інструментами і утворення шарів.

Вихідні дані: файли Start01.jpg, End01.jpg. На Рис.1. показаний вигляд зображення в вихідному файлі Start01.jpg і зображення, яке треба отримати.

Завдання включає як роботу з виділеною областю, так і відробку елементарних навичків роботи з шарами.

Для виконання завдання необхідно активізувати палітри Layers, History. Палітри Tools та Options присутні на екрані за замовчуванням

.

 

Рис.1. Вихідне зображення і отриманий результат

В роботі використовуються майже всі інструменти виділення області. В зображенні, що містить отриманий результат, вуха і шляпа знаходяться поза тиквою, а інші об ’єкти над нею. Цей ефект досягається за рахунок утворення нових шарів, що містять різні фрагменти зображення, і зміни порядку шарів. При цьому треба враховувати, що ми бачимо шари зверху, тобто, якщо шар з носом (грушею) буде знаходитись під шаром з обличчям (тиквою), ми його не побачимо.

Техніка зміни порядку шарів дуже проста: треба зробити щиглик мишею на шарі з об‘єктом, щоб активізувати шар, і перетягнути його на верхню позицію в палітрі шарів. Пам’ятаємо, що всі маніпуляції з об‘єктами і шарами виконуються при активному інструменті Move.

Техніка утворення шару з виділеного об’єкта: якщо об’єкт виділений, виконайте команду меню програми Leyer/New/Layer Via Copy або натисніть «гарячі» клавіші Ctrl+J. При цьому, якщо Ви знаходитесь на базовому шарі (Background), що містить виділений об’єкт, утворюється новий шар над базовим. Далі переміщаємо шар в необхідну позицію згідно з вищенаведеною технікою. Зліва показаний вигляд палітри шарів на проміжному етапі.

Рекомендовані інструменти виділення: для тикви – утворення прямокутної області інструментом Rectangular Marquee Tool,а потім висновок пікселів білого кольору інструментом Magic Wandв режимі висновку. Той же метод дає оптимальний результат при виділенні зелені (брови), ківі (рот).

Гриб і серединку грейпфрута виділяємо інструментом Magnetic Lasso Tool,грушу (ніс) –Magic Wand Toolз допуском (Tolerance)–32 в режимі додавання виділеної області. Для інших елементів обираємо інструменти виділення області самостійно. Наприкінці роботи обрізаємо утворене зображення інструментом Crop Tool.

1.2. Ретуш зображення

Завдання полягає в тому, щоб із зображення видалити червону троянду (рис. 2.). Вихідний файл для виконання завдання - Fruit.jpg.

Послідовність операцій:

1. За допомогою інструмента Poligonal Lssso виділіть червону троянду таким чином, щоб область виділення не виходила за краї зображення.

2. Виконайте команду Select/Grow. При значенні допуску інструмента “чарівна паличка” – 32 виділення всієї області, як правило, виконуються за один раз. При меншому допуску, можливо, Вам доведеться повторити команду кілька разів.

3. Для подальшого використання збережіть виділення в альфа-каналі: Select/Save Selection. В спливаючому вікні пропонується задати ім'я нового каналу. Введіть Rose. Якщо назву не вводити і натиснути Enter, канал одержить Рис. 2. ім'я Alpha1. Клацніть мишею на доданому рядку в палітрі Channels (Канали) або натисніть „клавіші <Ctrl> +<4>.У робочо-му вікні документа тепер відображається маска, що Ви створили з обрису троянди.

4. Поверніть сполучене зображення, клацнувши мишею на рядку RGB чи натиснувши клавіші <Ctrl> + значок <~> (перед цифрою <1> цифрової частини клавіатури зліва). Відкрийте меню Select(Виділення) і виконайте команду Deselect (Скасувати виділення). Можна домогтися того ж результату простіше – натиснути клавіші <Ctri> + <D>. Відновити виділену область можна також, вибравши команду Selection/Load Selection. Не змінюючи інструмент, перемістіть виділення у верхню область ліворуч таким чином, щоб захопити частину тла і драпірування.

5. Введіть команду Select/Modify/Expand з параметром 2.

6. Інструментом “стрілка” при натиснутій клавіші Alt перемістіть захоплений фрагмент зображення таким чином, щоб закрити троянду.

7. Скасуйте виділення – Select/Deselect або натисніть сполучення клавіш <Ctrl> + <D>.

8. Інструментом Stamp Tool відретушуйте фрагмент таким чином, щоб злити фрагмент із фоном.

9. Пам’ятайте, що всі інструменти малювання і ретуші працюють з областю, розмір якої визначається параметром Brush у палітрі Options, розташованій під рядком меню. Ретушуючи область, варіюйте параметрами пензля – для дрібних деталей вибирайте пензель розміром не більш 3 px.

11.Накладіть тінь від драпірування, використовуючи інструмент Burn tool, задавши пензель малого розміру, значення параметра Exposure 50%.

Аналогічний результат можна одержати і використовуючи тільки інструмент Stamp Tool, що є ідеальним засобом для ретуші зображень. Спробуйте за допомогою цього інструмента забрати цятки на груші (порівняйте з дією інструмента Healing Brush Tool– коригуючий пензель).

 








Дата добавления: 2016-06-13; просмотров: 765;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.