Цей коефіцієнт свідчить про рівень захищеності банку від збитків за позиками з урахуванням тенденції збитковості кредитного портфеля, яка склалася.

До внутрішніх факторів захисту кредитного портфеля від можливих збитків належить створення резервів, яке дає змогу захистити банк від можливих збитків у разі неповернення кредитів. Рівень такої захищеності від втрат аналізується за допомогою коефіцієнтів:

▪ коефіцієнта захищеності позик сумою резерву;

▪ коефіцієнта покриття збитків за рахунок резерву.

Коефіцієнт захищеності позик сумою створеного резерву зах) розраховується як відношення резервів на покриття збитків за позиками зб) до загальної суми позик (П):

Коефіцієнт покриття збитків за позиками (КП.ЗБ) розраховується відношенням резервів на покриття збитків за позиками ) до збиткових позик ):

Ступінь повноти формування резерву П) розраховується відношення фактично створеного резерву ф) до розрахунки суми резерву Р) виходячи з кредитного ризику:

Коефіцієнт покриття позик власним капіталом (КПОКР.ПОЗ.ВК) розраховується відношенням власних коштів банку (ВК) до загальної суми позик (П):

Цей коефіцієнт показує, яка частина кредитного портфеля фінансується за рахунок власного капіталу. Зростання даного коефіцієнта свідчить про посилення захищеності кредитів власним капіталом.

 








Дата добавления: 2016-05-25; просмотров: 719;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.