Створення різних типів запитів у режимі Конструктора запиту

Створити запити в Access можна вручну або за допомогою майстра запитів. Майстер запитів Access містить спеціальні інструменти, які використовуються для розв'язку досить складних задач (наприклад, для пошуку записів, які повторюються, або перегляду даних запита). Але для виконання простих щоденних операцій, які вимагають простих запитів, можна відкрити запит, додати поле, вставити умову, виконати запит. Щоб створити запит вручну, треба виконати: Вікно конструктора запиту призначене для створення нового запиту. В ньому можна додавати таблиці, що використовуються в запиті, вибрати з таблиць окремі поля, визначити умови, яким мають задовольняти відібрані записи, вибрати порядок сортування, сховати поле таблиці і т.ін. Створивши запит, його можна виконати, зберегти і надрукувати результати виконання. Відкривши вікно запиту, можна приступити до розробки нового запиту; її треба розпочати з додавання таблиць, з яких вибираються дані. Для цього необхідно в діалоговому вікні Добавление таблицы вибрати ту таблицю, або таблиці, які мають використовуватися в запиті. Кількість таблиць, що використовуються в запиті, необмежена. Крім таблиць, в запиті можуть використовуватися інші запити. При створенні запитів із декількома таблицями треба призначити загальне поле, яке зв'язує таблиці, пересуванням його з вікна однієї таблиці у вікно іншої. Запити, що використовують декілька таблиць, називають реляційними. Відкрити діалогове вікно Добавление таблицы можна, натиснувши на кнопці [Добавить таблицу] панелі інструментів або вибравши команду Запрос, Добавить таблицу. Додавши таблицю (таблиці) і/або запит (запити), закрити діалогове вікно Добавление таблицы. Запити можна зберігати так, як і інші об'єкти Access. Коли вікно перегляду результатів запиту активне, треба вибрати команду Файл, Сохранить або натиснути на кнопку [Сохранить] панелі інструментів. Якщо запит зберігається вперше, з'являється діалогове вікно, в якому треба вказати ім'я запиту. Для друкування результатів запиту треба виконати запит на відображення динамічного набору, потім виконати команду Файл, Печать або натиснути кнопку [Печать] панелі інструментів. У діалоговому вікні Печать, яке з'явиться, треба встановити необхідні параметри і натиснути [ОК].

Література:

1. Бровченко Н. Н. Інформатика і комп’ютерна техніка. Основи інформатики. Основи інформаційних технологій та програмування. Комп’ютерна техніка та програмування: конспект лекцій з розділу «Системи управління базами даних. Microsoft Access» / Н. Н. Бровченко, О. Л. Сєдих. – К.: НУХТ, 2002. – 31 с.

2. Кучерява Т. О. Інформатика та комп’ютерна техніка: активізація навчання: практикум для індивідуальної роботи / Т. О. Кучерява, М. В. Сільченко, І. В. Шабаліна. – К.: КНЕУ, 2006. – 448 с.

3. Макарова М. В. Інформатика та комп’ютерна техніка: навч. посібник для студ. вищих навч. закл. / М. В. Макарова, Г. В. Карнаухова, С. В. Запара. – Суми: Університетська книга, 2008. – 665 c.

4. Редько М. М. Інформатика та комп’ютерна техніка: навч.-метод. посібник з контрольними завданнями для заоч. форми навч. / М. М. Редько. – Вінниця: Нова Книга, 2007. – 568 c.

Питання для самоконтролю

1. Як у базі даних відшукати потрібні записи? Яке призначення фільтрів? Для чого призначена команда Застосувати фільтр?

2. Які є типи запитів? Як створити запит? Як виконати пошук по текстовому полю? Чи можна з відфільтрованих записів створити нову таблицю?

3. Що таке запит? Яка різниця між використанням фільтра і запиту? Яке призначення команди ВІДМІНИТИ фільтр?

4. Що таке простий запит на вибірку? Яке призначення конструктора запитів?

5. Як створити нову таблицю за допомогою запитів? Як побудувати умову зі сполучником "або" у запиті?

6. Що таке запит на доповнення? Які є способи створення запитів? Як додати таблицю у вікно конструктора запитів?

7. Як перемістити поля з таблиці у бланк запиту? Як упорядкувати записи, використовуючи запит? Як змінити тип запиту? Як побудувати умову зі сполучником "і" у запиті?

8. Що таке запит з параметром? Як модифікувати запит? Як скопіювати частину структури таблиці у нову таблицю?

9. Як створити таблицю з обчислювальним полем? Як відшукати і вилучити з таблиці записи, що повторюються? Що таке реляційні таблиці?









Дата добавления: 2016-04-02; просмотров: 2553;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.