Бухгалтерська й податкова звітність вчасно оновлюється, оперативно відображаючи всі істотні зміни законодавства. 2 страница

Надається можливість обліку прямих і непрямих витрат, які прямо не пов’язані з випуском продукції, наданням робіт, послуг. При автоматичному списанні непрямих витрат можливе застосування різних методів розподілу по номенклатурних групах продукції або послуг (обсяг випуску, планова собівартість, оплата праці й ін.). Можна вказати свій спосіб розподілу для кожного підрозділу й кожної статті витрат.

Для обліку загальногосподарських витрат підтримується застосування методу «директ-костинг». Цей метод передбачає, що загальногосподарські витрати списуються в місяці їх виникнення й повністю відносяться на вартість реалізованої продукції. Якщо в організації метод «директ-костинг» не застосовується, то загальногосподарські витрати розподіляються між вартістю виготовленої продукції й незавершеним виробництвом.

Автоматизовано облік переробки давальницької сировини, реалізовані такі варіанти:

1. Організація надає послуги з переробки давальницької сировини, тобто виступає в ролі переробника.

2. Організація ухвалює послуги контрагентів з переробки власної сировини, тобто виступає в ролі давальника.

«1С:Бухгалтерія 8» дозволяє враховувати виробничі процеси від моменту передачі матеріалів у виробництво до випуску готової продукції.

«1C:Бухгалтерія 8» надає такі можливості:

1. Облік випуску готової продукції, витрати сировини й матеріалів, незавершеного виробництва.

2. Облік власної й давальницької сировини, матеріалів, напівфабрикатів і готової продукції.

3. Облік виробничих витрат, розрахунки планової та фактичної собівартості з використанням методів розподілу непрямих витрат.

4. Облік діяльності допоміжного виробництва.

5. Облік поворотних відходів.

Надається можливість відобразити в обліку випуск і витрати як основного виробництва, так і допоміжних виробництв. При оформленні звіту виробництва за зміну можна відобразити:

1. Випуск готової продукції й напівфабрикатів.

2. Матеріали, використані на виробництво.

3. Послуги, надані іншому підрозділу організації.

4. Поворотні відходи.

Відомості про матеріали, використані у виробництві, можна заповнювати автоматично на підставі специфікації. Специфікація являє собою перелік матеріалів і інших складових, використовуваних при виробництві виробів.

Випуск готової продукції й напівфабрикатів протягом місяця відображається по плановій собівартості. Наприкінці місяця проводиться інвентаризація незавершеного виробництва для кожного виробничого підрозділу.

Розрахунок фактичної собівартості виготовленої продукції проводиться наприкінці місяця регламентною операцією «Закрытие счетов». При цьому автоматично формуються записи на різницю між плановою й фактичною собівартістю готової продукції й напівфабрикатів, розподіляються прямі й непрямі витрати по підрозділах.

Для аналізу результатів розрахунків собівартості продукції призначені довідки-розрахунки.

Виробниче підприємство може надавати послуги виробничого характеру з переробки давальницької сировини замовника. При цьому переробка давальницької сировини повинна враховуватися відокремлено від операцій з випуску готової продукції власними силами.

Організація також може замовити в іншого підприємства виробничу послугу - переробку давальницької сировини. Облік такої послуги в підприємства-замовника має свої особливості, оскільки в підприємства зберігається право власності на сировину, а також на всі напівфабрикати й готову продукцію, одержувані в процесі переробки.

В «1С:Бухгалтерії 8» автоматизовано обидві ситуації, коли підприємство виступає в ролі переробника й у ролі власника сировини.

Облік основних засобів ведеться відповідно до положення (стандарту) бухгалтерського обліку 7 «Основні засоби».

Автоматизовані операції з обліку основних засобів: надходження, прийняття на облік, переміщення, модернізація, реалізація, списання. Надається можливість реєстрації додаткових витрат, пов’язаних із придбанням і монтажем основного засобу, і їх включення в первісну вартість основного засобу.

При прийнятті основного засобу до обліку в інформаційну базу вносяться відомості, необхідні для обліку основного засобу й наступного нарахування амортизації в бухгалтерському й податковому обліку. У податковому обліку можна зазначити єдиний спосіб нарахування амортизації майна, яке амортизується.

Суми нарахованої амортизації можна розподіляти між декількома рахунками витрат або об’єктами аналітичного обліку. Для основних засобів, що використовуються сезонно, можна зазначити графік нарахування амортизації.

Щомісячне нарахування амортизації основних засобів виконується автоматично регламентними операціями закриття місяця.

Для аналізу інформації з наявності й руху основних коштів в організації, а також сум нарахованої амортизації в бухгалтерському й податковому обліку, постійним і тимчасовим різницям призначений звіт «Ведомость амортизации основных средств». Інформація може бути згрупована й відібрана по підрозділах, матеріально-відповідальних особах, амортизаційних групах і іншим ознакам.

Облік нематеріальних активів ведеться відповідно до положення (стандарту) бухгалтерського обліку 8 «Нематеріальні активи».

Автоматизовано операції надходження, вибуття й зміни стану нематеріальних активів. Нематеріальний актив може бути зареєстрований як результат науково-дослідної роботи, при цьому витрати на неї можуть бути враховані в первісній вартості об’єкта.

При прийнятті нематеріального активу до обліку в інформаційну базу вводяться відомості, необхідні для відображення нематеріального активу на рахунках обліку й подальшого нарахування амортизації в бухгалтерському й податковому обліку. У податковому обліку можна вказати єдиний спосіб нарахування амортизації.

Амортизація нематеріальних активів нараховується наприкінці кожного місяця автоматично регламентними операціями закриття місяця.

Автоматизований облік руху кадрів по кожній організації, включаючи оформлення документів (накази про приймання на роботу, про переведення, про звільнення) і звітність (особисті картки працівників, звіти по складу працівників організації).

«Помощник приёма на работу» призначений для швидкого введення відомостей про нового співробітника. Після введення відомостей можна одразу роздрукувати наказ про приймання на роботу. Працівник може бути прийнятий як на основне місце роботи або як сумісник.

Ведення військового обліку в конфігурації організоване відповідно до діючих нормативних документів. До складу конфігурації включені звіти, які представляються організаціями військкоматам або по запитах, або на регулярній основі.

Автоматизовані операції по нарахуванню й виплаті заробітної плати (через банк або касу). Для розподілу зарплати, перерахованої в банк, по картковим рахункам працівників, реалізований обмін інформацією з Національним банком.

Автоматизовано вирахування податків і внесків, оподатковуваною базою яких є заробітна плата працівників організацій. Передбачено формування звітів в електронному й паперовому вигляді, включаючи підготовку персоніфікованої звітності. При виконанні розрахунків враховується наявність на підприємстві інвалідів, податкових нерезидентів.

У версії «Корп» програми «1С:Бухгалтерія 8» підтримується бухгалтерський і податковий облік у відособлених підрозділах.

Рішення виділити підрозділ на окремий баланс ухвалює керівництво організації виходячи із власних потреб (делегування відповідальності за ведення обліку, розмежування документообігу й інші). Кожен відособлений підрозділ повинен бути зареєстрований в податкових органах.

В «1С:Бухгалтерії 8 Корп» ведеться наскрізний облік у розрізі підрозділів організації, як виділених, так і не виділених на окремий баланс. Облік ведеться по всіх рахунках бухгалтерського обліку. По кожному відособленому підрозділу ведеться облік доходів і витрат, а також фактичного прибутку. Для кожного відособленого підрозділу можна зазначити адреси, телефони, прізвища відповідальних осіб підрозділу. Ці дані відображаються в друкованих формах усіх документів, виписаних відособленим підрозділом. Підтримується роздільна нумерація документів по відособлених підрозділах.

Між підрозділами, виділеними на окремий баланс, реалізований специфічний бухгалтерський документообіг - використовуються спеціальні документи типу «Авізо»:

1. Авізо по основних засобах.

2. Авізо по матеріально-виробничих запасах.

3. Авізо по розрахунках.

4. Авізо по іншим операціям.

Підтримується зв’язок «Вихідне авізо - вхідне авізо».

Для аналізу інформації з підрозділів, виділених і не виділених на окремий баланс, використовуються будь-які стандартні звіти.

Регламентні операції, виконувані по закінченню місяця, проводяться автоматично за допомогою регламентних операцій «мастера закрытия месяца»

За допомогою регламентних операцій виконуються такі операції:

1. Нарахування амортизації основних засобів і нематеріальних активів.

2. Погашення вартості спецодягу й спецобладнання в експлуатації.

3. Переоцінка валютних засобів.

4. Списання витрат майбутніх періодів.

5. Списання прямих і непрямих витрат на результати господарської діяльності.

6. Визначення фінансових результатів і закриття рахунків.

7. Розрахунки по податку на прибуток і ін.

Крім цього, проводиться перевірка послідовності проведення документів з метою виявлення помилок, пов’язаних зі зміною документів минулих періодів.

Для аналізу облікових даних після проведення регламентних операцій призначений набір довідок-розрахунків, а також стандартні бухгалтерські звіти.

Для перевірки даних бухгалтерського й податкового обліку призначені стандартні звіти. Будь-який звіт може бути сформований для певної організації.

У верхній частині форми звіту розташована командна панель. На командній панелі можна змінити параметри звіту: період, організацію. Передбачена можливість друку й збереження звіту.

Для керування настройками звітів передбачена «Панель настройки». Можна самостійно вибирати параметри панелі настройки. При формуванні звіту панель настройки можна автоматично приховувати.

У звіті можуть відображатися одночасно показники бухгалтерського й податкового обліку, а також дані по постійним і тимчасовим різницям.

Групування задається по аналітичних об’єктах (субконто), по групах об’єктів. Також можна встановити настроювання деталізації по субрахунках.

Можна вибрати параметр або реквізит, за яким буде зроблений відбір у звіті, а також задати вид порівняння (рівно, у списку і т.д.). Якщо в табличній частині зазначити дві або більше умови заповненням декількох рядків, то при відборі даних для формування звіту буде перевірятися одночасне дотримання всіх зазначених умов.

За допомогою сортування можна впорядкувати значення по графам (полям) звіту. Наприклад, сальдо на початок можна сортувати по зростанню (зменшенню) значень. Можна задавати одразу кілька налаштувань для сортування.

Можна управляти настройками заголовка, виводом підписів, виділенням негативних залишків. Також можна вибрати варіант оформлення звіту.

Можна виводити додаткові поля. Наприклад, додати у звіт дані по реквізиту номенклатури - ставка податку на додану вартість.

Перевогою всіх стандартних звітів є можливість їх деталізації (розшифрування). Ця можливість суттєво полегшує виявлення й виправлення помилок, дозволяє швидко знаходити відповіді на запитання, що виникають у поточній роботі користувачів.

Розшифрування може являти собою інший звіт, що детально розкриває склад обраного показника. З відкритого звіту можна перейти до первинного документа й виправити помилку.

«1С:Бухгалтерія 8» містить такі стандартні звіти:

1. Оборотно-сальдова відомість.

2. Шахова відомість.

3. Оборотно-сальдова відомість по рахунку.

4. Аналіз рахунку.

5. Картка рахунку.

6. Аналіз субконто.

7. Обороти між субконто.

8. Картка субконто.

9. Звіт по проводках.

10. Головна книга.

Звіт «Оборотно-сальдовая ведомость» формується у вигляді таблиці, по кожному рядку якої виведена інформація, що належить до певного рахунку або субрахунку. Рахунки впорядковані в порядку зростання номерів.

Для кожного рахунку обліку в таблиці показані суми залишків на початок і на кінець періоду (дебетового й кредитового) і суми оборотів по дебету й кредиту за встановлений період.

За допомогою панелі настройки звіту можна встановити або скасувати виведення субрахунків, субконто, валютних сум по рахунках, розгорнутого сальдо.

Звіт «Оборотно-сальдовая ведомость по счету» показує початкові й кінцеві залишки, а також обороти за період для обраного рахунку. Можна одержати залишки й обороти роздільно по об’єктах аналітичного обліку (субконто), по організаціям і підрозділам. Можна сформувати звіт з деталізацією по субрахунках.

Звіт «Анализ счета» відображає обороти між обраним рахунком і всіма іншими рахунками (субрахунками) за певний період, а також залишки по обраному рахунку на початок і на кінець періоду.

Сформований звіт є таблицею, в рядках якої наведені номери кореспондуючих рахунків і обороти в їх дебет і кредит (відповідно із кредиту й дебету обраного рахунку), а також проміжні підсумки в розрізі встановленої періодичності.

Звіт «Картка рахунку» є звітом з деталізацією до облікового запису, тобто до проводки. Сформований звіт є впорядкованою по датах вибіркою інформації про проводки, які належать до обраного періоду часу й у яких був використаний обраний рахунок.

Звіт виводиться у вигляді таблиці, кожен рядок якої відповідає одній проводці. У таблиці виводиться підсумкова інформація: початковий залишок по обраному рахунку, а також кінцевий залишок і підсумкові обороти.

Настройка звіту дозволяє задати висновок проміжних підсумків у розрізі обраної періодичності: по днях, тижнях і т.д. Можна задати відбір проводок за значенням субконто.

Звіт «Аналіз субконто» показує початкове й кінцеве сальдо, а також обороти за період по рахунках, що мають обраний вид субконто. Для кожного значення субконто передбачається деталізація по рахунках.

Звіт «Обороти між субконто» виводить список усіх оборотів між списком обраних субконто й списком кореспондуючих субконто.

Звіт «Картка субконто» являє собою звіт з деталізацією до проводки, який показує впорядковану по датах вибірку інформації про проводки, які належать до обраного періоду часу й у яких був використаний обраний вид субконто або значення субконто. Настройка звіту дозволяють задати виведення проміжних підсумків у розрізі обраної періодичності: по днях, тижнях і т.д.

У «Звіт по проводках» виводяться дані з проводок, відібраних за заданими критеріями: рахунок дебету, рахунок кредиту, валюта, документ, фрагмент тексту, який повинен утримуватися в змісті операції або найменуванні субконто.

Звіт «Шахова відомість» містить табличне представлення оборотів між рахунками за обраний період часу. Рядки таблиці відповідають дебетованим рахункам, стовпці – кредитованим рахункам.

Звіт «Головна книга» показує для кожного рахунку початкове й кінцеве сальдо і його обороти з іншими рахунками за обраний період часу.

У настроюваннях звіту можна задати деталізацію по періоду (місяць, квартал, півріччя, рік). Можна зазначити ознаку розбивки по аркушах, щоб при друці звіту дані кожного рахунку виводилися у вигляді окремого аркуша головної книги.

Організація зобов’язана періодично формувати регламентовану звітність - комплекти звітів, порядок заповнення яких встановлюється нормативними документами. «1С:Бухгалтерія 8» максимально полегшує вирішення цього завдання. В «1С:Бухгалтерія 8» є такі форми звітності:

1. Бухгалтерська звітність.

2. Податкові декларації й розрахунки.

3. Звіти в соціальні позабюджетні фонди.

4. Статистична звітність.

5. Довідки, що подаються в податкові органи.

6. Декларації про виробництво й оборот алкогольної продукції.

Реалізовані чисельні сервіси для зручності роботи з регламентованими звітами: календар бухгалтера, можливість настроювання списку звітів, перевірка правильності заповнення звітів і розшифрування показників звітів і ін.

Передбачена можливість представлення звітності в Податкову адміністрацію та Пенсійний фонд в електронному вигляді.

Форми регламентованої звітності періодично змінюються рішеннями державних органів, відтак в системі є можливість оперативного оновлення форм регламентованої звітності.

В системі «1С:Бухгалтерію 8» входить регламентована бухгалтерська звітність, податкова звітність, звітність по фізичних особах, звітність у фонди, статистична звітність, різноманітні довідки.

«Календарь бухгалтера» призначений для завчасного оповіщення про настання передбачених законодавством термінів сплати податків і представлення регламентованих звітів.

На кожен день «Календар бухгалтера» видає інформацію про терміни сплати податків і подачі звітності, які вже настали, а також список подій, настання яких незабаром очікується, сортуючи їх за терміном настання.

Для доступу до всіх регламентованих звітів призначений журнал «Регламентированная и финансовая отчетность»

Список регламентованих звітів можна налаштовувати самостійно: розставляти звіти в списку, переносити їх з групи в групу. Якщо організація не представляє які-небудь форми звітності, то їх можна забрати зі списку, а згодом за необхідності відновити. У список можна додати новий звіт, який не передбачений у типовій конфігурації й був розроблений силами партнерів або власних фахівців.

Якщо регламентований звіт складається з декількох розділів, то його форма буде містити закладки. Надається можливість додаткових налаштувань такого звіту, наприклад, можна відключити відображення у формі деяких закладок.

Можна додавати й видаляти рядки бланка звіту. При цьому система простежить за розміщенням даних на друкованих сторінках і за необхідності автоматично додасть сторінку формату А4.

Для форм звітності, які можуть заповнюватися автоматично за даними інформаційної бази, існує можливість показати алгоритм формування комірок звіту.

Дані розшифрування можна деталізувати за допомогою стандартних бухгалтерських звітів. При збереженні звіту зберігаються також і дані розшифрування, тому після повторного відкриття збереженого звіту розшифрування можна викликати без повторного заповнення звіту.

Правильність заповнення регламентованих звітів можна автоматично перевірити: перевіряється взаємоузгодженість показників звіту, зазначених у різних розділах або за різні періоди, а також з іншими регламентованими звітами.

Звіт можна надрукувати без попереднього перегляду або вивести підготовлену друковану форму для попереднього перегляду й редагування.

При підготовці друкованої форми звіт автоматично розбивається на сторінки, проводиться нумерація сторінок.

Можна зазначити кількість копій, які виводяться на друк, змінити порядок виводу аркушів на друк.

Надається можливість групової роботи з підготовленими регламентованими звітами. Груповий режим дозволяє для групи обраних звітів показати друковані форми, вивести звіти на друк без попереднього перегляду, перевірити можливість вивантаження або вивантажити звіти. При цьому не потрібно відкривати форми самих звітів.

Сформовані звіти зберігаються безпосередньо в інформаційній базі в журналі регламентованих звітів. Заповнений регламентований звіт також можна відредагувати як окремий табличний документ і зберегти на диску у вигляді файлів.

З журналом регламентованих звітів можна працювати як зі звичайним журналом документів системи «1С:Підприємство 8». У журналі відображається список всіх раніше сформованих і збережених звітів. Якщо в журналі зберігається занадто велика кількість звітів, то для зручності перегляду можна встановити відбір по виду звіту й по періоду.

З журналу можна відкрити кожен раніше сформований звіт, внести в нього зміни й заново зберегти з уже внесеними змінами. Якщо форма регламентованого звіту згодом змінилася, то звіт буде відкриватися у відповідній «старій» формі. Можна повторно роздрукувати звіт, вивантажити його в електронному вигляді, вилучити старі або неправильно заповнені звіти.

Форми регламентованої звітності періодично змінюються рішеннями державних органів. Для відновлення форм використовується ефективний механізм відновлення регламентованих звітів.

За наявності підключення до мережі Інтернет «Помощник обновления конфигурации» може одержувати нові версії конфігурації з користувацького сайту. Перевірку наявності нових версій можна робити вручну, дотримуючись вказівок програми, або доручити помічникові перевірку наявності відновлень автоматично при кожному запуску програми.

Після одержання оновлення з Інтернету, помічник автоматично оновлює версію конфігурації. При роботі в клієнт-серверному режимі оновлення конфігурації можна відкласти, наприклад, на ніч. Система проведе оновлення в точно зазначений час.

Регламентовані звіти, для яких нормативними документами передбачене вивантаження в електронному вигляді, можуть бути вивантажені в електронному вигляді.

Перед вивантаженням виконується автоматична перевірка підготовленого звіту на повноту заповнення й коректність відповідно до вимог нормативних документів. При недотриманні яких-небудь вимог на екран виводиться інформаційне повідомлення. З повідомлення можна перейти безпосередньо до неправильно заповненої або незаповненої комірки звіту.

Програмний комплекс «Спринтер» компанії «Такском», з яким може бути інтегрована система, дозволяє передавати в податкові органі податкові декларації, бухгалтерську звітність і інші документи, необхідні для розрахунку й сплати податків і зборів, в електронному вигляді без дублювання на папері. При цьому використовується звичайний доступ в Інтернет. Звітність, яка надійшла до Державної податкової адміністрації за безпаперовою технологією, має юридичну чинність.

Програми системи «1С:Підприємство 8» включають режим надання податкової, бухгалтерської звітності та звітності по страхових внесках через Інтернет з використанням електронного цифрового підпису: до Державної податкової адміністрації, до Пенсійного фонду.

Режим представлення звітності через Інтернет дозволяє безпосередньо з програм системи «1С:Підприємство 8» виконувати відправлення на сервер спеціалізованого оператора зв’язку, а також відслідковувати проходження звітом усіх стадій електронного документообігу, встановлених нормативними документами, аж до одержання результату обробки звіту відповідним контролюючим органом.

Крім надання звітності програми системи «1С:Підприємство 8» дозволяють здійснювати обмін неформалізованими документами (листами) між платником податків і податковим органом, між страхувальником і відділенням Пнсійного фонду.

Програми системи «1С:Підприємство 8» також дозволяють відправляти в податкові органи запити на інформаційне обслуговування і одержувати відповіді на запити у вигляді таких видів документів:

1. Довідка про стан розрахунків з бюджетом.

2. Виписка операцій з картки «Розрахунки з бюджетом».

3. Перелік бухгалтерської й податкової звітності.

4. Акт звірки.

5. Довідка про виконання обов’язків по сплаті податку.

В «1С:Бухгалтерії 8» реалізовані всі вимоги чинного податкового законодавства. Для різних організацій і підприємців в інформаційній базі можна зазначати різні системи оподатковування.

У підсистемі розрахунків заробітної плати забезпечене формування паперової й електронної звітності по податках, пов’язаних із заробітною платою. Реалізований персоніфікований облік внесків до Пенсійного фонду. Для розрахунків податків і зборів і формування податкових декларацій використовується регламентована звітність.

Реалізовані вимоги податкового законодавства з обліку податку на додану вартість. Облік податку на додану вартість забезпечує відображення поточних розрахунків по податку на додану вартість на рахунках бухгалтерського обліку, формування рахунків-фактур, книги покупок і книги продажів.

В конфігурації реалізований податковий облік податку на прибуток в рамках загальної системи оподатковування. Податковий і бухгалтерський облік ведеться по єдиному плану рахунків. За даними податкового обліку автоматично заповнюються податкові регістри.

В «1С:Бухгалтерії 8» забезпечений облік доходів і витрат, який відповідає вимогам спрощеної системи оподаткування. Податкова звітність формується автоматично.

В «1С:Бухгалтерії 8» враховані вимоги законодавства, що стосуються податку на додану вартість. Вимоги законодавства дотримуються завдяки використанню спеціальної підсистеми обліку податку на додану вартість.

У процесі поточної роботи суми податку на додану вартість реєструються автоматично на підставі операцій, які вводяться користувачами в інформаційну базу. По завершенню періоду, виконується ряд регламентних операцій. У ході проведення регламентних операцій відбувається підготовка звітності по податку на додану вартість і здійснюються розрахунки суми податку, які підлягають сплаті до бюджету. Такий порядок обліку податку на додану вартість в «1С:Бухгалтерії 8» називається повним обліком податку на додану вартість.

Якщо організація не здійснює операції реалізації без податку на додану вартість або за ставкою 0%, то вона може вести спрощений облік податку на додану вартість. При веденні спрощеного обліку податку на додану вартість книга покупок, книга продажів і податкова декларація по податку на додану вартість заповнюються за фактом відображення господарських операцій в обліку або ручних операцій. Використання регламентних документів не потрібно. Проте, можна використовувати обробку для автоматичного введення рахунків-фактур на попередні оплати.

Автоматизований облік податку на додану вартість по придбаних товарах, реалізованих із застосуванням ставки податку на додану вартість 0% (для експортних операцій і подібних випадків) і не оподатковуваних податком на додану вартість. Можливий розподіл суми податку на додану вартість, пред’явлених постачальниками придбаних цінностей, оподатковуваним і звільненим від його сплати.

Автоматизований облік сум податку на додану вартість, сплачених на митниці по імпортних операціях.

Враховані вимоги законодавства про особливий порядок відрахування податку на додану вартість по будівельно-монтажних роботах. Облік податку на додану вартість по будівельно-монтажних роботах ведеться в розрізі об’єктів будівництва, рахунків-фактур, ставок податку на додану вартість, способів формування витрат по будівництву (господарський або підрядний спосіб).

Передбачена ситуація, коли організація виступає як податковий агент по сплаті податку на додану вартість. Ознака того, що організація є агентом, встановлюється в договорах з контрагентами-постачальниками.

За великого й складного документообігу на підприємстві наприкінці звітного періоду слід виконати ряд регламентних операцій з обліку податку на додану вартість, які автоматично оброблять дані інформаційної бази, введені різними документами. Для виконання регламентних операцій доцільно використовувати «Помощник по учету НДС».

«Помощник по учету НДС» спрощує роботу, підвищує наочність і контролює послідовність дій.

«1С:Бухгалтерія 8» забезпечує автоматичне формування й виведення на друк спеціалізованих форм податкової звітності - книги покупок і книги продажів.

При формуванні книги покупок і книги продажів можна відбирати й групувати дані по контрагентах.

Податкові декларації по податку на додану вартість також заповнюються автоматично. Податкові декларації включені до складу регламентованої звітності.

Податковий облік в «1С:Бухгалтерії 8» вирішує такі завдання: автоматичне заповнення «Декларації по податку на прибуток організацій», ведення аналітичних регістрів податкового обліку.

Методики обліку й механізми зберігання інформації бухгалтерського й податкового обліку максимально наближені. Основу систем бухгалтерського й податкового обліку в конфігурації становить єдиний план рахунків бухгалтерського обліку.

В програмі автоматично ведеться спеціальний допоміжний облік постійних і тимчасових різниць в оцінці вартості активів і зобов’язань.

Після проведення регламентних процедур формується декларація по податку на прибуток.

Відповідно до вимог законодавства стосовно обліку розрахунків по податку на прибуток необхідно враховувати різниці між величиною податку на прибуток, обчисленої в бухгалтерському обліку, і величиною податку на прибуток, обчисленої в податковому обліку. Причина виникнення таких різниць полягає у відмінностях порядку обліку активів і зобов’язань, який встановлений нормативними правовими актами для бухгалтерського й податкового обліку.

В програмі автоматично ведеться спеціальний допоміжний облік постійних і тимчасових різниць в оцінці вартості активів і зобов’язань.

Проаналізувати дані по постійним і тимчасовим різницям в оцінці активів і зобов’язань можна за допомогою стандартних бухгалтерських звітів.

Звіти дозволяють одночасно одержати оцінку вартості об’єктів і зобов’язань у бухгалтерському й податковому обліку й постійні й тимчасові різниці, зафіксовані й не зафіксовані в обліку.

Для організацій і індивідуальних підприємців, які застосовують спрощену систему оподатковування, організований облік доходів і витрат відповідно до вимог законодавства.








Дата добавления: 2016-03-22; просмотров: 925;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.042 сек.