Журнал-ордер і аналітичні відомості до нього формуються по кожному рахунку розрахунків у розрізі контрагентів і оборотів по кореспондуючим рахункам. 6 страница

2. Первинні документи підприємства.

3. Моделі підприємства, зокрема управлінського, бухгалтерського й податкового обліків, інші додаткові моделі, необхідні для функціонування специфічних додатків підприємства.

4. Метамодель системи.

Клієнт системи «Сфера/5» містить:

1. Набір модулів інтерфейсу користувачів, що забезпечують роботу системи в єдиному стандартизованому інтерфейсі клієнтської частини системи.

2. Модулі бізнес-операцій, виконуваних локально на клієнтському робочому місці.

Сервер додатків системи «Сфера /5» містить:

1. Сервер відкладених бізнес-операцій, який виконує операції й процедури з тривалим терміном виконання.

2. Сервер логіки бізнес-процесів, який здійснює контроль залежностей між документами в ході виконання бізнес-процесів діяльності підприємства.

3. Сервер системного моніторингу.

Система «Сфера/5» використовує функціонально достатню кількість різних метаописів логіки свого функціонування, що значно знижує трудомісткість робіт при впровадженні системи на конкретному підприємстві.

Ядро системи містить розвинене інструментальне середовище прикладного програмування, що включає набори об’єктів, компонент, шаблонів форм, необхідні системні бібліотеки.

Класи й об’єкти містять весь перелік об’єктів предметної області з наборами їх постійних незмінних властивостей. Над об’єктами будуються вільні багаторівневі класифікації (первинні класи), що полегшують їх використання в первинних документах і моделях. Оперування об’єктами проводиться за допомогою робочих класів об’єктів, що ґрунтуються на первинних класах, з підключенням операцій об’єднання класів і предикатів.

Під об’єктами предметної області розуміють:

1. Різні ресурси підприємства - трудові, матеріальні, виробничі, фінансові й ін.

2. Зовнішні стосовно підприємства об’єкти, пов’язані з його діяльністю - контрагенти, банки, державні установи.

3. Сутності, що є атрибутами опису інших об’єктів - географічні місця, адреси, документи, валют і т.п.

Кожний об’єкт ідентифікується в системі за допомогою унікального числового ідентифікатора. Система сама автоматично привласнює його об’єкту при створенні й стежить за його унікальністю й потім використовує його для організації посилань в описах документів і інших об’єктів. Користувачі прямо не використовують цей ідентифікатор. Для зовнішнього представлення об’єктів у формах і вихідних документах для кожного об’єкта передбачаються загальноприйняті повне й коротке найменування а також загальноприйнятий код об’єкта.

Кожен об’єкт приписується до певного класу. Клас об’єкта визначає його природу й поєднує об’єкти за будь-якими ознаками, що полегшують пошук об’єктів і організацію роботи з об’єктами. Клас у свою чергу може входити в більш загальний клас і т.д. до кореневого класу. У такий спосіб усі об’єкти включаються в один єдиний ієрархічний класифікатор. Будь-який вузол його дерева може розглядатися як окремий, самостійний класифікатор.

Як і об’єкт, кожен клас унікально ідентифікується в системі числовим ідентифікатором, підтримуваним системою автоматично, а для зовнішнього представлення застосовується загальноприйняте найменування класу. Для кожного класу передбачається родовий клас, що визначає природу об’єктів цього класу й правила створення його зовнішнього коду.

З кожним об’єктом пов’язується його формальний опис у вигляді сукупності реквізитів, що представляють різні його властивості й взаємини з іншими об’єктами. Склад реквізитів об’єкта й структура їх зберігання визначаються родовим класом об’єкта. Крім того, родовий клас визначає, яким чином об’єкт буде представляти опис об’єкта для користувача.

Для цього з кожним родовим класом пов’язуються програмні компоненти, в яких інкапсульована вся специфіка об’єкта й реалізовані функції вилучення реквізитів з бази даних, зовнішнього представлення опису для користувача, редагування реквізитів і збереження результатів редагування в базі даних.

При редагуванні й створенні об’єктів і класів система автоматично реєструє хто й коли останній раз коригував опис об’єкта.

У системі підтримується три класифікатори об’єктів:

1. Первинні.

2. Вторинні.

3. Системні.








Дата добавления: 2016-03-22; просмотров: 589;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.