Виробництва інвестиційних товарів

Існують також особливості кругообігу реальних інвестицій на випадок, коли інвесторові для організації підприємницької діяльності необхідно створити елементи пасивної частини основного капіталу (нерухомого капітального майна) - будівлі, споруди. Ця обставина зумовлює закономірне залучення до інвестиційного процесу сфери капітального будівництва. Тут також є дві модифікації руху коштів залежно від ролі інвестора у процесі будівництва: інвестор може або самостійно зводити необхідні йому будівлі (споруди), або виступати в ролі замовника будівельної продукції за договором підряду.

 

 

Г – Т ... БВ ... Т(ГБП) .. Г1


Ко С1

Ок С С2 ФН1

І - Ті ....... В ....... Т - Г - v ФН ,

м ФН2

РС

 

Рис. 4.3. Кругообіг реальних інвестицій у сфері капітального будівництва

Де:

Г– грошові кошти, одержані підрядчиком у вигляді авансу від замовника за рахунок його інвестицій (І);

Т- кошти, вкладені підрядником у власний основний та обіговий капітал (будівельні матеріали, конструкції, деталі, машини та механізми);

БВ – процес будівельного виробництва;

Т(ГБП) - готова будівельна продукція;

Г1- грошові кошти, одержані підрядником від замовника в розрахунок за готову будівельну продукцію (будівлі, споруди та інше нерухоме майно).

Розглянувши кругообіг реальних інвестицій, зробимо висновок, що процес інвестування в реальному виробництві представляє собою ланцюжок метаморфоз (перетворень) : цінності (інвестиційні ресурси) – вкладення (витрати) – одержання доходу (ефекту) внаслідок інвестування.

Перше перетворення – це перетворення ресурсів у капітальні вкладення ( витрати) тобто здійснюється процес трансформації інвестицій в конкретні об’єкти інвестиційної діяльності.

Друге перетворення – це перетворення вкладених коштів у приріст капітальної вартості, що характеризує кінцеве перетворення та одержання нової споживчої вартості у вигляді товарів чи надання послуг.

Третє перетворення – це приріст капітальних вартостей у формі доходу або соціального ефекту, тобто реалізується кінцева мета інвестиційної діяльності.

Початковий та кінцевий ланцюжок замикаються, створюючи новий взаємозв’язок: прибуток - інвестиційні ресурси. Тобто процес реального інвестування повторюється.








Дата добавления: 2016-03-20; просмотров: 558;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.