Приміщення приймального відділення

1. Вестибюль, де хворий та його родичі очікують прийо­му. Тут мають бути гардероб, стіл для довідок, ще один стіл зі стільцями,дошка відомостей про правила внутрішнього розпорядку в лікарні, де вказано часи відвідування хворо­го, бесід з лікарем, номери телефонів для довідок, список продуктів харчування, що їх можна приносити хворому.

2. До оглядових кімнат належать; кімната для огляду хворого лікарем; реєстратура, де медична сестра заповнює документи на хворого; боксована кімната (ізолятор), де приймають хворого з підозрою на інфекційне захворюван­ня або гарячку невідомого генезу; кімната для консультацій фахівців; кімната, де проводять антропометричні дослід­ження хворих.

3. Санітарний пропускник, куди входять такі кімнати: душові та ванни; кімната, де хворий переодягається в лі­карняний одяг; кімнати, де проводиться спеціальна сані­тарна обробка хворих (гоління, боротьба з педикульозом, коростою тощо).

4. Процедурні кабінети включають: маніпуляційний, де в разі потреби хворому роблять різні ін'єкції; кабінет, де проводять промивання шлунка, катетеризацію сечового мі­хура, ставлять клізми.

5. Діагностичні кабінети (в основному у великих стаціонару х), де здійснюють електрокардіографічні, лабораторні, рентгенологічні, ендоскопічні дослідження.

6. Кабінет чергового лікаря.

7. Туалетна кімната (санвузол).

8. Гардероб з камерою для зберігання одягу. Докумен­ти та коштовності описують та складають у сейф. Одяг хво­рого також описують на трьох примірниках квитанцій: один залишається в гардеробній, 2-й вклеюють в історію хворо­би, 3-й видають хворому на руки.

9. У великих лікарнях при прийомному відділенні облад­нуються невеликі реанімаційне відділення, перев'язні, опе­раційні та травматологічні пункти.

Основні санітарно-епідемічні накази, які регламентують роботу лікувально-профілактичних закладів:

· ОСТ 4221-285 «Стерилізація та дезінфекція виробів медичного призначення. Методи, засоби та режими дезінфекції, передстерилізаційна обробка (етапи), стерилізація (методи, режими, засоби).»

· Наказ № 288 «Про санітарно-епідеміологічний режим лікувально-профілактичного закладу».

· Наказ № 408 «Про заходи по зниженню захворюваності вірусним гепатитом та профілактиці СНІДу».

· Наказ № 450 «Про заходи щодо попередження захворюваності дифтерією, її профілактика».

· Наказ № 720 «Про посилення медичної допомоги хворим з гнійно-септичними захворюваннями та посилення боротьби з внутрішньо лікарняною інфекцією».

Організація поступлення хворих до стаціонару








Дата добавления: 2016-03-05; просмотров: 2734;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.