А. Реєстрація хворих

Порядок реєстрації зумовлюється причиною госпіталі­зації хворого до стаціонару та станом його здоров'я.

1. На хворих, що поступили за направленням поліклі­ніки, медична сестра прийомного відділення одразу запов­нює історії хвороби та реєструє їх у різних журналах.

2. Заповнення документації на хворих, яких доставила машина «швидкої допомоги» або які звернулися самостій­но, відбувається тільки після їх огляду черговим лікарем та встановлення ним попереднього діагнозу і вирішення питання щодо необхідності госпіталізації хворого у певне від­ділення стаціонару.

У даному разі можливі такі 2 варіанти:

а) хворого прий­мають у певне відділення лікарні;

б) хворому відмовляють у госпіталізації (що реєструється у спеціальному журналі) в таких причин: відсутність необхідності у госпіталізації взагалі; якщо після надання допомоги стан хворого пов­ністю нормалізувався (наприклад, купірувався гіпертоніч­ний криз); непрофільність хвороби.

Наприклад, у лікарню, де відсутнє хірургічне відділення, машина «швидкої допо­моги» привезла хворого з діагнозом «гострий панкреатит», у котрого у прийомному відділенні виявлено перфорацію виразки дванадцятипалої кишки. Або до соматичної лікарні привезли хворого з діагнозом «медикаментозна алергія», а у прийомному відділенні в нього був виявлений кір або ін­ше інфекційне захворювання.

У таких випадках, якщо під час огляду хворого бригада «швидкої допомоги» ще не поїхала, вона повинна доставити хворого до профільної лікарні. Якщо вона вже поїхала, чер­говий лікар викликає бригаду «швидкої допомоги», що спе­ціалізується на перевезенні таких хворих.

3. Існує певний порядок черговості госпіталізації при масовому
поступленні хворих до стаціонару. Спочатку приймають та реєструють важкохворих, потім хворих середнього ступеня важкості, і в останню чергу приймають хворих за направленням поліклініки.

4. Хворому, що поступає до стаціонару у надто важкому стані, або стані, який потребує реанімаційних заходів, спо­чатку надають відповідну допомогу, а тільки потім його реєструють.

5. Якщо у хворого, що поступає до стаціонару , у прийом­ному відділенні виявлено інфекційне захворювання, то так­тика медичного персоналу має бути такою: до появи бри­гади «швидкої допомоги» хворого розміщують у боксовану палату (ізолятор); чергова медична сестра прийомного від­ділення заповнює «Екстрене повідомлення про інфекційне захворювання, харчове, гостре професійне захворювання» (ф. № 058/у), яке негайно направляють до санепідемстан­ції.

6. Якщо хворий, якого привезла до стаціонару машина «швидкої допомоги», знаходиться в непритомному стані, ре­єстрація його відбувається зі слів супроводжуючих осіб або за наявними документами. Якщо їх немає (наприклад, як­що хворого знайшли на вулиці без документів), у прийом­ному відділенні докладно описують його зовнішні дані та прикмети, і ці відомості подають до міліції.

 








Дата добавления: 2016-03-05; просмотров: 859;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.