Проектування технічних приміщень

Склад і розміщення технічних приміщень визначається прийнятими в проекті видами санітарно-технічних пристроїв, системами холодо- і енергопостачання.

Основними технічними приміщеннями на підприємствах громадського харчування є: машинне відділення холодильних камер, тепловий вузол, електрощитова, вентиляційні камери.

Вентиляційні камери повинні мати безпосередній зв'язок з вентиляційними комунікаціями, тепловий пункт – із системами опалення і водопостачання.

При розміщенні технічних приміщень на плані будинку повинне виконуватися вимога зручного доступу до них і самостійних виходів з виробничих коридорів, або з боку господарської зони підприємства. Так, вхід у електрощитову необхідно передбачати тільки з боку коридору. Вхід у вентиляційне приміщення і тепловий вузол можливий як з боку виробничого коридору, так і з боку вулиці. Машинне відділення холодильних камер варто розташовувати в безпосередній близькості до камер. Причому відділення повинне розташовуватися ближче до камер з більш низькою температурою. У невеликих підприємствах передбачаються не машинні відділення, а місце для установки фреонової машини. Тому вхід у це приміщення дозволяється передбачати з виробничого коридору. Для всіх інших випадків машинне відділення холодильних камер повинне мати вихід безпосередньо на господарську зону підприємства.

Площа машинного відділення складає 1/3 площі охолоджуваних камер.

Тепловий вузол (пункт) і вентиляційні камери розташовуються в зовнішніх стін будинку. На підприємствах передбачається, як правило, дві вентиляційні камери – приточна і витяжна, розташовані на різних рівнях.

Площа технічних приміщень визначається у відповідності зі БНіПом: для доготовочних і підприємств працюючих на сировину, у м2 на одне місце в залі, для заготовочних – у м2 на 1т сировини в зміну.

Рисунок 2 – Планування технічних приміщень

 








Дата добавления: 2016-02-24; просмотров: 900;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.