Підходи і метод, які використовуються в аудиті персоналу

У процесі аудиту можуть бути використані наступні дослідницькі підходи:

Бенчмаркиіг –метод оцінки діяльності персоналу на основі детального порівняння з іншими аналогічними організаціями. Метод дозволять виявити переваги і недоліки управлінської діяльності на основі порівняльного аналізу кількісних вимірників результативності різних організацій, використовувати іншу компанію як модель. Він дає можливість вивчити і врахувати у своїй діяльності досвід інших, забезпечити результативність у порівнянні з кращими конкурентами, допомагає сформувати пріоритети. Бенчмаркінг включає:

- порівняння управлінської діяльності служби управління персоналом (всієї організації) чи то управлінських і технологічних процесів з іншими найбільш успішними компаніями (їхніми підрозділами) чи то з кращими подібними процесами інших фірм незалежно від країни приналежності;

- визначення ефективності реагування на прогнозовані тенденції на ринку праці в порівнянні з іншими - реалізуючими кращу практику.

Статистичний метод– це організація формування стандартів діяльності на основі статистичних звітів і наступної оцінки дій персоналу управління.

Залучення зовнішніх експертів.Аудиторська команда покладається на експертизу запрошених зовнішніх консультантів- експертів, що допомагають діагностувати причину виникаючих проблем.

 

Ме тод цільового підходу -це порівняння фактичних результатів діяльності виконання якої може бути виміряне відповідно до заявлених цілей. Аудиторська команда досліджує фактичне виконання і порівнює його із попередньо виробленими цілями. Звичайно, аудитори використовують кілька методів одночасно.

В аудиті персоналу використовуються типові для управлінського аудиту методи - аналогічні тим, що використовуються в процесі проведення маркетингових досліджень. Розглянемо методи найбільше часто застосовувані аудиторам: інтерв'ю; анкетні опитування й огляди; аналіз офіційних документів; зовнішня інформація; експерименти в галузі управліня персоналом.

Інтерв'ю

Метод інтерв'ю найбільше часто застосовується для збору інформації, необхідної для аналізу процесу управлінської діяльності, з'ясування думок працівників відповідно до тих питань, які цікавлять аудитора. Одержувані відповіді і коментарі дозволяють аудиторам визначити сфери, що потребують уваги.

Різновидом інтерв'ю є «вихідне» інтерв'ю, проведене із працівниками, що звільняються. Аналіз отриманої інформації дозволяє виявляти і здійснювати заход,що запобігають плинності (

працівників).








Дата добавления: 2016-02-20; просмотров: 878;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.