Сутність і види статистичної звітності

З метою отримання інформації про діяльність країни у різних галузях економіки державою запроваджено складання статистичної звітності й створено відповідний орган для регулювання цієї системи.

Подання підприємствами і організаціями статистичної звітності регламентовано Законом України “Про державну статистику” (далі – Закон). Згідно із цим Законом усі юридичні особи та їх структурні підрозділи, філії, відділення, представництва та фізичні особи, які займаються підприємницькою діяльністю зобов’язані безкоштовно, в повному обсязі, за формою, передбаченою звітно-статистичною документацією, у визначені терміни подавати органам державної статистики достовірну статистичну інформацію, у тому числі з обмеженим доступом, і дані бухгалтерського обліку.

Органи державної статистики – спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади в галузі статистики та створювані ним органи, що підпорядковані йому або перебувають у сфері його управління.

Статистичною інформацією (даними) називається офіційна державна інформація, яка характеризує масові явища і процеси, що відбуваються в економічній, соціальній та інших сферах життя країни та регіонів.

Статистична інформація, отримана на підставі проведених органами державної статистики статистичних спостережень, існує у вигляді первинних даних щодо респондентів, статистичних даних, що пройшли одну чи декілька стадій опрацювання та накопичені на паперових, магнітних та інших носіях або в електронному вигляді, а також аналітичних матеріалів, підготованих на підставі цих даних.

Первинні дані – інформація щодо кількісної та якісної характеристики явищ і процесів, яка подана респондентами під час статистичних спостережень.

Статистичні дані – інформація, отримана на підставі проведених статистичних спостережень, що опрацьована і подана у формалізованому вигляді відповідно до загальноприйнятих принципів та методології. Статистичні дані, що є результатом зведення та угруповання первинних даних, за умови забезпечення їх знеособленості являють собою зведену знеособлену статистичну інформацію (дані).

Статистичне спостереження – планомірний, науково-організований процес збирання даних щодо масових явищ і процесів у всіх сферах життя через їх реєстрацію за спеціальною програмою, розробленою за статистичною методологією.

Основною організаційною формою статистичного спостереження є статистична звітність, яка передбачає вивчення тих чи інших явищ і процесів на підставі статистичних даних, які надаються у встановлені терміни підприємствами, установами, організаціями в державні органи статистики та відомства у вигляді формулярів (документів, звітів) спеціально затвердженої форми.

Виділяють наступні ознаки статистичної звітності:

• відповідність поставленій меті – підготовка офіційної державної інформації, що характеризує масові явища і процеси в економічній, соціальній та в інших сферах життя України та її регіонів;

• наявність статистичного нагляду – планомірно, науково організованого процесу збору даних про масові явища і процеси, що відбуваються в економічній, соціальній та інших сферах життя України та регіонів;

• наявність методології складання звітності, яка базується на результатах наукових досліджень, міжнародних рекомендаціях і досвіді статистичної практики (статистична методологія).

Таким чином, основним завданням складання статистичної звітності є повне і своєчасне задоволення потреб користувачів в об’єктивній, якісній та надійній інформації про стан економіки, соціальної сфери, довкілля та інші сфери суспільства з метою підвищення якості оцінки розвитку соціально-економічної сфери, більш повного задоволенню інформаційних потреб суспільства.

Користувачами статистичної звітності можуть бути як державні установи, так і підприємства, організації, громадськість, наукові заклади тощо. При цьому їхні інформаційні потреби є дуже різноманітними.

З огляду на диференціацію інформаційних потреб користувачів статистичної звітності їх умовно можна розподілити на дві групи.

До користувачів першої групи відносяться ті суб’єкти, які мають безпосередній доступ до індивідуальних даних статистичної звітності, які згідно з ЗУ “Про державну статистику є конфіденційними. Серед таких користувачів можна виділити господарюючих суб’єктів, які складають та подають статистичну звітність (можуть користуватися даними лише власної статистичної звітності), та Державний Комітет Статистики України, який розробляє і затверджує форми статистичної звітності. Крім того, зазначені користувачі статистичної звітності мають безпосередній вплив на її якість та достовірність.

До другої категорії відносяться ті користувачі, які мають опосередкований доступ до даних статистичної звітності, а саме можуть використовувати лише зведену інформацію (згруповані первинні статистичні дані), яка оприлюднюється статистичними органами (наприклад, статистичні щорічники (довідники), інформація, що оприлюднюється в засобах масової інформації, на сайті Держкомстату тощо).

Відповідно до зазначеної класифікації користувачів статистичної звітності у таблиці 14.1 виділено їх інформаційні потреби.

Таблиця 14.1. Інформаційні потреби користувачів статистичної звітності

Користувачі статистичної звітності Інформаційні інтереси
Безпосередні користувачі статистичної звітності
Державний Комітет статистики України Всебічна та об’єктивна статистична інформації щодо економічної, соціальної, демографічної та екологічної ситуації в Україні, її регіонах для забезпечення нею держави та суспільства з метою обґрунтованого аналізу розвитку господарства України
Міністерства, відомства та комітети, які затверджують галузеву статистичну звітність Всебічна та об’єктивна статистична інформації щодо соціально-економічного розвитку окремих галузей економіки в Україні та її регіонах з метою управління ними
Господарюючі суб’єкти, які готують і подають статистичну звітність Всебічна та об’єктивна статистична інформації щодо окремих ділянок роботи господарюючого суб’єкта з метою їх аналізу, розробки варіантів обґрунтування та прийняття управлінських рішень, наприклад, аналіз соціальної сфери на підприємстві, екологічної ситуації тощо
Опосередковані користувачі статистичної звітності
Органи державного і місцевого управління та самоврядування Уряд користується статистичними даними в процесі вироблення державної політики, оскільки така інформація дає змогу розуміти тенденції розвитку економіки
Господарюючі суб’єкти Статистичні висновки щодо потенціалу економічного розвитку допомагають приймати інвестиційні рішення
Громадські та політичні організації Громадськість потребує статистичних даних для ґрунтовного обговорення суспільних проблем
Науково-дослідні та навчальні установи Дані статистичних щорічників та оперативна інформація статистичних органів, які використовуються в наукових дослідженнях, а також для удосконалення методології статистичного спостереження

 

Організацію подання та обробки статистичної звітності та управління нею покладено на Державний Комітет статистики України. Кожна підзвітна одиниця подає в органи державної статистики необхідні форми звітності, що характеризують її діяльність. Порядок, терміни та способи подання статистичної звітності підприємствами та організаціями визначають за Загальнодержавним табелем (переліком) форм державної статистичної звітності, що фіксує перелік форм звітності та їх найважливіші реквізити. Нині він налічує 19 розділів, за якими передбачено 197 форм звітності (див. табл. 14.2).

Таблиця 14.2. Перелік розділів державних статистичних спостережень на 2008 рік[9]

№ з/п Назва розділу (підрозділу) К-сть форм стат. звітності
1 2 3
Статистика промисловості
1.1 Статистика промислового виробництва
1.2 Статистика виробництва та розподілу електроенергії, тепла, газу, води
Статистика будівельної діяльності
2.1 Статистика дозволів на будівництво
2.2 Статистика діяльності будівельних підприємств
Статистика інвестицій
3.1 Статистика капітальних інвестицій
3.2 Статистика інвестицій зовнішньоекономічної діяльності
3.3 Статистика інвестиційних проектів
Статистика основних засобів
Статистика сільського та рибного господарства
5.1 Статистика сільського господарства
5.2 Статистика рибного господарства
Статистика ринкових нефінансових послуг
Статистика транспорту та зв’язку
7.1 Статистика транспорту
7.1.1 Статистика залізничного транспорту
7.1.2 Статистика автомобільного транспорту
7.1.3 Статистика водного транспорту
7.1.4 Статистика авіаційного транспорту
7.1.5 Статистика трубопровідного транспорту
7.2 Статистика зв'язку
Статистика науки, інновацій та інформатики
8.1 Статистика науки
8.2 Статистика інновацій
8.3 Статистика інформатики
Статистика соціальних послуг
9.1 Статистика нерухомості
9.2 Правова статистика
9.3 Політична статистика
9.4 Статистика освіти
9.5 Статистика охорони здоров'я
9.6 Статистика культури
Статистика внутрішньої торгівлі та товарних ринків
10.1 Статистика внутрішньої торгівлі
10.2 Статистика товарних ринків
Статистика зовнішньої торгівлі
11.1 Статистика зовнішньої торгівлі товарами
11.2 Статистика зовнішньої торгівлі послугами
Статистика цін
12.1 Статистика споживчих цін
12.2 Статистика цін виробників
Статистика фінансів підприємств
Структурні обстеження підприємств
Обстеження умов життя домогосподарств
Статистика населення
Статистика праці
17.1 Статистика чисельності, заробітної плати та робочого часу найманих працівників
Статистика навколишнього природного середовища
18.1 Статистика екології
18.2 Статистика лісового, мисливського господарства та природно-заповідного фонду
Обстеження ділової активності підприємств
Всього форм статистичної звітності на 2008 рік

Таким чином, форми спостереження згруповані за розділами із зазначенням їх назви, індексу, періодичності, способу подання, найменування респондентів та строків подання. У разі потреби підприємства можуть ознайомитися з електронною версією табелю на web-сторінці Держкомстату за адресою: www.ukrstat.gov.ua.

Частота подання звіту зазначена на кожному звіті у його правій адресній частині під назвою. Слід зауважити, що одна звітна форма може складатися і подаватися щокварталу і наростаючим підсумком за рік.

За частотою подання статистичну звітність поділяють на періодичну і річну.

Періодична звітність (місячна, квартальна, річна) охоплює показники поточної діяльності суб’єктів господарювання.

Річна звітність підбиває головні підсумки фінансово-виробничої діяльності суб’єктів за рік.

Строк подання звіту також обов’язково зазначено в кожній звітній формі у адресній частині під назвою.

Датою подання статистичної звітності вважається день фактичної передачі її за належністю, а в разі поштового відправлення з повідомленням про вручення адресату – дата його отримання, зазначена на штемпелі підприємства зв’язку, що обслуговує адресата.

Статистичні звіти як правило подаються до органів державної статистики за місцем реєстрації суб’єктів господарювання. Однак окремі форми статистичних звітів можуть подаватись до органів, що здійснюють державне регулювання у відповідному виді діяльності економіки. Так, наприклад, адресатами статистичних звітів можуть бути Фонд державного майна, Міністерство Юстиції, Міністерство охорони здоров’я, управління енергосистемами тощо.

З огляду на велику кількість звітно-статистичної документації, що використовується для здійснення державних статистичних спостережень, всі форми статистичної звітності можна поділити на три групи:

· форми звітності, які складаються всіма господарюючими суб’єктами незалежно від форм власності та видів діяльності;

· форми звітності підприємств певних галузей і видів діяльності;

· форми звітності, які складаються господарюючими суб’єктами, визначеними за переліком органів державної статистики.

В табл. 14.3 наведено перелік основних форм статистичної звітності, які подаються підприємствами незалежно від виду їх діяльності та форми власності (за наявності відповідних операцій).

Таблиця 14.3. Перелік основних форм звітності, які подаються підприємствами всіх форм власності та видів діяльності в органи державної статистики

№ з/п Найменування форми Номер форми Хто подає Строк подання
1 2 3 4 5
Звіт про інвестиції в основний капітал (капітальні вкладення) 1-інвестиції (річна) Господарські організації, їх філії, представництва, інші відокремлені підрозділи, виділені на окремий баланс, установи, заклади, органи державної влади та органи місцевого самоврядування Не пізніше 20 лютого після звітного року
Звіт про капітальні інвестиції 2-інвестиції(квартальна) За I квартал, II квартал, III квартал – не пізніше 25 числа місяця наступного за звітним періодом, за IV квартал – не пізніше 20 лютого року, наступного за звітним періодом
Звіт про наявність та рух основних засобів, амортизацію (знос) 11-ОЗ(річна)   Господарські організації – зведений звіт та звіти по кожному з відокремлених підрозділів, що не виділені на окремий баланс та розташовані в іншій області, районі, місті; філії, представництва, інші відокремлені від господарських організацій підрозділи, що виділені на окремий баланс та розташовані в іншій області, районі, місті; установи, заклади; органи державної влади та місцевого самоврядування Не пізніше 20 лютого
Звіт про фінансові результати і дебіторську та кредиторську заборгованість 1-Б(I розділ – річна, місячна; II розділ – річна, квартальна) Суб’єкти господарювання – господарські організації На 20-й день після звітного періоду
Звіт про основні показники діяльності підприємства 1-підприємництво(квартальна) Суб’єкти господарювання – господарські організації За I квартал, II квартал, III квартал – не пізніше 25 числа місяця наступного за звітним періодом, за IV квартал – не пізніше 20 лютого року, наступного за звітним періодом
Звіт про основні показники діяльності підприємства 1-підприємництво(річна) Суб’єкти господарювання – господарські організації Не пізніше 20 лютого
Звіт про основні показники діяльності підприємства 1-підприємництво,(коротка) Суб’єкти господарювання – господарські організації Не пізніше 20 лютого
Обстеження споживання продуктів та послуг у виробництві продукції (робіт, послуг) за 2007 рік 1-споживання (річна) Суб’єкти господарювання – господарські організації Не пізніше 20 лютого

 

Порядок складання тієї чи іншої форми статистичної звітності регламентується відповідною інструкцією або поясненням.

Формування статистичної звітності кожним підприємством, установою, організацією проводиться на основі первинних документів, регістрів аналітичного та синтетичного обліків, кадрового обліку та фінансової звітності. При цьому використовуються як балансові, транзитні, так і позабалансові рахунки бухгалтерського обліку.

Терміни зберігання статистичної звітності залежать від того, чи надходять документи підприємства до державного архіву (див. табл. 14.4). Крім того, терміни зберігання залежать від виду статистичних звітів та від інформації, що в них відображається.

Таблиця 14.4.Терміни зберігання статистичної звітності

№ з/п Вид документів Термін зберігання документів в установах, організаціях, на підприємствах, документи яких:
надходять до держархівів не надходять до держархівів
Статистичні звіти організацій з усіх основних видів діяльності:
а) зведені річні й з більшою періодичністю Постійно До ліквідації підприємства
б) річні й з більшою періодичністю Постійно До ліквідації підприємства
в) піврічні 3 роки; за відсутності річних – постійно 3 роки; за відсутності річних – до ліквідації підприємства
г) квартальні 3 роки; за відсутності річних, піврічних – постійно 3 роки; за відсутності річних, піврічних – до ліквідації підприємства
  ґ) місячні 1 рік; за відсутності річних, піврічних, квартальних – постійно 1 рік; за відсутності річних, піврічних, квартальних – до ліквідації підприємства
Статистичні звіти й таблиці організацій з допоміжних видів діяльності; звіти структурних підрозділів 5 років 5 років
Листування з органами державної статистики про складання, подання і перевірку статистичної звітності 3 роки 3 роки
Замовлення на бланки обліку та звітності 1 рік 1 рік

Первинні дані, отримані органами державної статистики від підприємств під час проведення статистичних спостережень є конфіденційною інформацією, яка охороняється Законом і використовується виключно для статистичних цілей у зведеному знеособленому вигляді.

Органи державної статистики мають право вивчати стан первинного обліку і статистичної звітності, перевіряти достовірність первинних та статистичних даних, поданих підприємствами. Застосовувати при цьому метод безпосереднього відвідування виробничих, службових та інших приміщень, ділянок тощо юридичних осіб, їх філій, відділень, представництв та інших відособлених структурних підрозділів; вимагати внесення виправлень до статистичної звітності, інших статистичних формулярів у разі виявлення приписок та інших перекручень первинних та статистичних даних.

Таким чином, статистична звітність є своєрідною інтерпретацією інформації щодо економічних, соціальних, демографічних, екологічних явищ та процесів, які відбуваються в країні, її регіонах та галузях економіки для забезпечення цією інформацією держави та суспільства.

Розглянемо порядок формування показників деяких статистичних показників окремих звітів.

 








Дата добавления: 2016-02-20; просмотров: 5144;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.019 сек.