Основні принципи інформаційного підходу в проектуванні

Він вперше сформулював основні принципи інформаційного підходу в проектуванні:

- тривимірне моделювання;

- автоматичне отримання креслень;

- інтелектуальна параметризація об'єктів;

- відповідають об'єктам бази даних;

- розподіл процесу будівництва по тимчасовим етапах і т.д.

Роберт Ейш проілюстрував новий підхід у проектуванні прикладом успішного застосування комплексу моделювання будинків RUCAPS при реконструкції «Терміналу 3» лондонського аеропорту Хітроу. По всій видимості, цей досвід 25-річної давності - перший випадок використання технології BIM у світовій проектно-будівельній практиці.

Приблизно з 2002 рокузавдяки старанням багатьох авторів і ентузіастів нового підходу в проектуванні концепцію «Building Information Model» ввели у вжитокі провідні розробники програмного забезпечення, зробивши це поняття одним з ключових у своїй термінології.

Надалі, в результаті діяльності таких компаній, як в першу чергу Autodesk, абревіатура BIM міцно увійшла в лексикон фахівців з комп'ютерних технологій проектування та одержала широке розповсюдження, і її тепер знає весь світ.

 

Поняття ВІМ

Якщо перейти тепер до внутрішнього змісту терміна, то сьогодні існує декілька його визначень, які в основній своїй смисловій частині збігаються, при цьому відрізняючись нюансами.

Отже, одні розуміють під BIM модель як продукт, для інших BIM - це процес моделювання, деякі визначають і розглядають BIM з точки зору практичної реалізації.

Іншими словами, BIM - має числовий опис і потрібним чином організовану інформацію про об'єкт, використовуваний як на стадії проектування та будівництва будівлі, так і в період його експлуатації і навіть знесення.

У ряді літературних джерел вживається і зменшений варіант цього скорочення bim (так зване «мале BIM») - загальне позначення для всього класу програмного забезпечення, що працює в технології «великого BIM» - інформаційного моделювання будівель.

Інформаційна модель будівлі (BIM) – цедобре скоординована, погоджена та взаємопов'язана програма,що піддається розрахунками та аналізу, має геометричну прив'язку, придатна до комп'ютерного використання, допускає необхідні оновлення.

Підхід до проектування будівель через їх інформаційне моделювання передбачає,насамперед, збір і комплексну обробку в процесі проектування всієї архітектурно-конструкторської, технологічної, економічної та іншої інформації про будівлю з усіма її взаємозв'язками і залежностями, коли будівля і все, що має до нього відношення, розглядаються як єдиний об'єкт.








Дата добавления: 2016-02-02; просмотров: 1276;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.