Особливості пакета ArchiCAD

- Параметричні конструкції.

Найважливішою особливістю пакета є те, що, всі створювані конструкції є параметричними (тобто описуються набором характерних для них параметрів) і, отже, у будь-який момент можуть бути відредаговані зміною їхніх параметрів. При цьому кожний конструктивний елемент несе в собі всю інформацію для подання його на кресленнях і в об'ємній моделі, а також для урахування його властивостей у кошторисах. Так, наприклад, стіна в ArchiCAD – не просто дві паралельні лінії із штрихуванням між ними, а повністю параметричний об'єкт, що має характерні тільки для нього якості (наприклад, для стін це здатність безшовно сполучатися з іншими стінами, можливість вставки вікон та дверей) і утримуючий у собі всі необхідні дані (геометричні розміри, типи ліній і штрихування для зображення на планах і розрізах, матеріали зовнішньої, внутрішньої й торцевої поверхонь, відомості про площі поверхонь і про обсяг стіни для обчислення видатку будівельних матеріалів та ін.).

- Інструменти ArchiCAD. Інструменти ArchiCAD можна підрозділити на кілька груп відповідно до їх призначення.

• Інструменти вибору та редагування елементів проекту (інструменти Покажчик і Бігуча рамка).

Інструменти 3D-моделювання (інструменти створення стін, колон, балок, дахів, перекриттів, 3D-сіток).

Інструменти 2D-креслення (інструменти створення прямих ліній, дуг і окружностей, еліпсів, сплайн-кривих, штрихувань, текстів та виносних написів).

Засоби витягу інформації та оброзмірювання (інструменти створення зон і нанесення лінійних, радіальних та кутових розмірів, оцінок рівня та висоти).

Засоби створення видів (інструменти Розріз/Фасад, Камера, Деталь).

Інструменти розміщення бібліотечних елементів.

- Бібліотеки й бібліотечні елементи. Окрім елементів, створюваних за допомогою різних інструментів ArchiCAD безпосередньо в проекті, при проектуванні також використовуються попередньо створені параметричні елементи різного призначення, що зберігаються у вигляді окремих файлів.

Папки або архіви проектів, у яких зберігаються такі файли, називають бібліотеками, а самі файлибібліотечними елементами.Бібліотеки та окремі бібліотечні елементи завантажуються за допомогою Менеджера бібліотек.

За призначенням та способом використання бібліотечні елементи поділяються на наступні типи:

• об'єкти загального призначення (розташовувані за допомогою інструмента Об'єкт різноманітні 2D- і 3D-елементи-конструкції, меблі, елементи ландшафту, умовні позначки та ін.);

сходи – спеціальний різновид об'єктів, що представляють собою параметричні сходи, розташовувані за допомогою інструмента Сходи та створювані, при допомозі програми StairMaker, яка входить до складу пакета ArchiCAD;

джерела світла – розташовувані за допомогою інструмента Джерело світла;

засоби створення прорізів – розташовувані за допомогою спеціальних інструментів вікна, двері, кутові вікна та мансардні вікна;

спеціальні бібліотечні елементи – паспорта зон, маркери деталей, розрізів/фасадів, виносних написів, а також об'єкти специфікацій.

До складу пакета ArchiCAD входить досить ємна стандартна бібліотека, окрім того, існує багато додаткових бібліотек для ArchiCAD (безкоштовних і комерційних).








Дата добавления: 2016-02-02; просмотров: 1263;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.