Програми, що дозволяють розширити функціональні можливості пакета ArchiCAD.

Функціональні можливості пакета ArchiCAD достатні для розв'язання основних завдань архітектурно-будівельного проектування. Проте завдяки перевагам концепції "віртуального будинку", можливості розширення функціональності за допомогою модулів, що підключаються, і наявності потужних засобів взаємодії з іншими системами проектування ArchiCAD цілком здатний стати основою системи комплексного проектування в області будівництва. А надавана ArchiCAD можливість колективної роботи над проектами, завдяки якій команда проектувальників може об'єднати свої зусилля для досягнення спільної мети, при цьому анітрошки не заважаючи один одному, не має аналогів серед інших систем проектування.

На додаток до стандартних можливостей ArchiCAD існує множина програм, що дозволяють ще більше розширити функціональні можливості пакета з метою підвищення зручності й ефективності розв'язання різних специфічних завдань. От лише деякі з таких програм.

Art*Lantis Render – програма фотореалістичної візуалізації, анімації та створення сцен віртуальної реальності із застосуванням методу трасування променів.

AV Works – вбудований в ArchiCAD додатковий механізм візуалізації, що дозволяє створювати фотореалістичні зображення та сцени віртуальної реальності, а також імітації рисунків, виконаних вручну. Базується на методах візуалізації, використовуваних в Art*lantis Render.

ArhiTerra– програма моделювання геопідоснови.

Archi Forma – розширення ArchiCAD для створення тривимірних GDL-об'єктів різної складності.

Archi Ruler – потужний інструмент 2D-креслення в середовищі ArchiCAU.

Archi Facade – розширення ArchiCAD для роботи з фотографіями, що дозволяє перетворювати перспективні зображення об'єктів у їхні фронтальні проекції, а також створювати бібліотечні елементи з растрових зображень.

ArchiTiLes– розширення для роботи з різними штучними матеріалами (плиткою, мощенням та ін.) з можливістю моделювання різних способів розкладки та підрахунку кількісних характеристик.

Archi Glazing – повністю вбудований в ArchiCAD засіб створення вікон та дверей довільної конфігурації, а також різних світлопрозорих конструкцій (вітражів, світлових ліхтарів та ін.).

HVAC– інструмент для прокладання інженерних мереж (опалення, вентиляції та ін.) у середовищі ArchiCAD.

Plan2Model– спеціалізований конвертор, що перетворює 2D-креслення планів в SD-моделі ArchiCAD.

Zoom GDL – повнофункціональний SD-модельєр для створення довільних тривимірних тіл, що зберігає їх у вигляді параметричних об'єктів ArchiCAD.

Piranesi – засіб візуалізації шляхом імітації малюнків, виконаних від руки.

 

Лекція №5








Дата добавления: 2016-02-02; просмотров: 1103;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.