КОНЦЕПЦІЯ ПАКЕТА ARCHICAD

План лекції:

1. Концепція «віртуального будинку»

2. Процес проектування в ArchiCAD.

3. Особливості пакету ArchiCAD.

4. Програми, що дозволяють розширити функціональні можливості пакета ArchiCAD.

 

Концепція «віртуального будинку»

На відміну від універсальних САПР, що дозволяють будувати креслення, використовуючи графічні примітиви, ArchiCAD працює з будівельними конструкціями: стінами, вікнами, балками, перекриттями, дверима, джерелами освітлення та ін. Кожний з перелічених об'єктів, окрім чисто візуальних параметрів, необхідних для його відображення на кресленнях різного виду й масштабу, містить відомості, що визначають його характеристики. До таких характеристик належать, наприклад, матеріал об'єкта, його обсяг і площа, що дозволяють підрахувати матеріальні витрати або побудувати реалістичне об'ємне зображення.

Пакет ArchiCAD базується на концепції "віртуального будинку",яка розроблена компанієюGraphisoftще в1984 році.Рік у рік, від версії до версії усе могутніше та зручніше стає пакет, удосконалюються інструментальні засоби та методи роботи з ними, але його основна ідея залишається незмінною.

Відповідно до концепції "віртуального будинку" архітектору надається повний набір орієнтованих на архітектурно-будівельне проектування спеціалізованих інструментів, за допомогою якихстворюється "віртуальний будинок" – об'ємна модель, що відповідає реальному будинку, але існує тільки в пам'яті комп'ютера.

Із цієї віртуальної моделі витягується різноманітна інформація:

• креслення (поверхові плани, розрізи та фасади, вузли та деталі та ін.);

• результати розрахунку кількісних показників (відомості, специфікації, експлікації та ін.);

• презентаційні матеріали (фотореалістичні зображення, анімаційні фільми, сцени віртуальної реальності);

• файли різних форматів для обміну даними із суміжниками, замовниками, консультантами та іншими учасниками процесу проектування, що користуються іншими програмами (AutoCAD, Microstation, 3D Studio та ін.).

"Віртуальний будинок"дозволяє працювати не з окремими ніяк не пов'язаними між собою кресленнями, а з моделлю реального будинку, де всі елементи тісно взаємодіють один з одним, завдяки чому всі зміни, внесені в проект, автоматично відображаються й у документації.

Такий підхід дозволяє вже на ранніх етапах проектування виявити й усунути більшість проблем, які обов'язково виявилися б на пізніших етапах проектування або, що ще гірше, на будівельному майданчику. Окрім того, концепція "Віртуального будинку" гарантує, що всі креслення точно відповідають один одному, оскільки являють собою різні способи відображення тієї самої моделі, а не окремі не пов'язані один з одним зображення.

 








Дата добавления: 2016-02-02; просмотров: 931;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.