Позначення сигналами рухомого складу.

Голова поїзда під час руху на одноколійних і правильною колією на двоколійних ділянках вдень сигналами не позначається, вночі позначається двома прозоро-білими вогнями ліхтарів біля буферного бруса (мал..8, а).

Голова поїзда під час руху неправильною колією позначається вдень і вночі з лівого боку червоним вогнем ліхтаря, з правого боку – прозоро-білим вогнем ліхтаря (мал..8, б).

Мал..8, а-б

На локомотиві, що прямує в голові поїзда або без вагонів, під час руху на одноколійних і правильною та неправильною колію на двоколійних ділянках, вночі додається сигнальний прозоро-білий вогонь прожектора. Голова моторвагонного поїзда вночі може позначатися і одним прозоро-білим вогнем прожектора.

Голова вантажного поїзда під час руху вагонами уперед на одноколійних і правильною колією на двоколійних ділянках вдень сигналами не позначається, вночі позначається прозоро-білим вогнем ліхтаря біля буферного бруса (мал..9, а).

Під час руху вагонами уперед неправильною колією голова вантажного поїзда позначається вдень – розгорнутим червоним прапором, що показується з лівого боку супроводжуючим поїзд працівником, який знаходиться на передній перехідній площадці; вночі – прозоро-білим вогнем ліхтаря біля буферного бруса і червоним вогнем ручного ліхтаря, який показується з лівого боку супроводжуючим поїзд працівником (мал..9, б).

Хвіст поїзда під час руху на одноколійних і правильною та неправильною колією на двоколійних ділянках позначається:

§ вантажного і вантажно-пасажирського вдень і вночі – червоним диском із світловідбивачем біля буферного бруса з правого боку (мал..10, а);

§ пасажирського і поштово-багажного вдень і вночі – трьома червоними вогнями (мал..10, б).

 

 

Мал..9, а-б

Мал..10, а-б

При причепленні вантажного вагона, який не має постійних сигнальних ліхтарів, хвіст пасажирського і поштово-багажного поїзда позначається: вдень – червоним диском або розгорнутим червоним прапором біля буферного бруса з правого боку; вночі – одним червоним вогнем буферного ліхтаря з правого боку (мал..11, а).

Локомотив, що знаходиться у хвості вантажного поїзда, а також локомотив, що прямує без вагонів, ззаду позначаються: вдень і вночі – червоним вогнем ліхтаря біля буферного бруса з правого боку (мал..11, б).

Підштовхуючий локомотив і дрезина незнімного типу позначаються сигналами у такий же спосіб, що й локомотиви без вагонів.

Підштовхуючий локомотив і господарчий поїзд при поверненні з двоколійного перегону неправильною колією на станцію відправлення позначаються сигналами прямування неправильною колією.

Мал..11, а-б

Мал..12, а-б

У разі розриву на перегоні вантажного поїзду хвіст частини поїзда, що відправляється на станцію, позначається: вдень – розгорнутим жовтим прапором біля буферного бруса з правого боку; вночі – жовтим вогнем ліхтаря (мал..12, а).

Остання частина поїзда, що забирається, позначається таким же чином, як і хвіст вантажного поїзда.

Поїзди на багатоколійних ділянках позначаються таким же чином, як і на одно- і двоколійних, в залежності від встановленого порядку руху однією або другою колією багатоколійної ділянки.

 








Дата добавления: 2015-12-08; просмотров: 1858;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.