Оповіщувальний сигнал та сигнал пильності.

Сповіщальний сигнал – один довгий свисток локомотива (моторвагонного поїзда) і дрезини подається:

§ при наближенні поїзда до станцій, колійних постів, пасажирських зупинних пунктів, переносних та ручних сигналів, що вимагають зменшення швидкості, сигнальних знаків «С», виїмок, кривих ділянок колії, тунелів, переїздів, знімних дрезин, знімних ремонтних вишок, колійних вагончиків і інших знімних рухомих одиниць;

§ при наближенні поїзда до місця робіт, починаючи з кілометра, що передує вказаному у попередженні, незалежно від наявності переносних сигналів;

§ при сприйнятті ручного сигналу «Опустити струмоприймач», що подається сигналістом;

§ при наближенні до людей, які знаходяться на колії, та в інших випадках, вказаних у наказах начальника залізниці.

При прямуванні під час туману, заметілі та за інших несприятливих погодних умов, що знижують видимість, сповіщальний сигнал повторюється декілька разів, а по неправильній колії подається одним довгим, коротким і довгим свистком локомотива.

Складачі поїздів, які припинили маневри через приймання поїзда, сигналісти та чергові стрілочного поста за сповіщальним сигналом зобов’язані кожний на своїй ділянці перевірити й упевнитись у тому, що безпека руху поїзда, який приймається, забезпечена.

Сигнал пильності подається одним коротким і одним довгим свистком локомотива (моторвагонного поїзда) і періодично повторюється:

§ при підході до прохідного світлофора з червоним вогнем, що має умовно-дозволяючий сигнал, і подальшому прямуванні по блок-ділянці;

§ під час проходження прохідного світлофора з червоним вогнем, а також з незрозумілим показанням чи погаслим після стоянки перед ним і подальшому прямуванні по блок-ділянці;

§ при підході до вхідного світлофора з місячно-білим вогнем запрошуючого сигналу та в усіх інших випадках приймання поїзда на станцію при забороняючому показанні або погаслих основних вогнях вхідного сигналу;

§ при прийманні поїзда по неправильній колії (при відсутності вхідного сигналу по цій колії). Цей сигнал має подаватися і під час подальшого прямування по горловині станції.

При зустрічі поїздів на перегонах двоколійних ділянок подаються сповіщальні сигнали одним довгим свистком: перший сигнал – при наближенні до зустрічного поїзда, другий – при підході до хвостової частини зустрічного поїзда.

Звукові сигнали про наближення поїзда подаються: на перегоні – обхідниками залізничних колій і штучних споруд, черговими переїздів, керівниками колійних робіт і робіт по контактній мережі чи працівниками, які супроводжують знімні ремонтні вишки та колійні вагончики; на станціях – сигналістами та черговими вхідних стрілочних постів.

Оголошення про наближення непарного поїзда проводиться одним, а парного поїзда – двома довгими звуковими сигналами.

Сигналісти та чергові вхідних стрілочних постів, що почули сигнал відправлення поїзда, подають один довгий звуковий сигнал.

На станціях і перегонах, розміщених у межах великих міст і населених пунктів, курортних місць, за переліком, визначеним начальником залізниці, подача звукових сигналів локомотивами (моторвагонними поїздами) має проводитися свистком малої гучності за винятком випадків прямування локомотивів у поїздах з підштовхуванням, виникнення загрози наїзду на людей або перешкоди, а також при необхідності подачі сигналів пильності та тривоги.

На цих же станціях сигнали свистком локомотива (моторвагонного поїзда) не подаються при відправленні поїздів, випробуванні автогальм і під час руху по деповських коліях. Порядок сповіщення пасажирів про відправлення поїздів на таких станціях встановлюється начальником залізниці.

 








Дата добавления: 2015-12-08; просмотров: 2711;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.