Тимчасові сигнальні знаки.

Переносними сигналами ставляться вимоги:

§ прямокутний щит червоного кольору (або червоний прапор на жердині) вдень і червоний вогонь ліхтаря на жердині вночі – «Стій! Забороняється проїжджати сигнал» (мал..16, а);

§ квадратний щит жовтого кольору вдень і вночі (мал..16, б) при розміщенні небезпечного місця:

Мал..16, а-в

Ø на перегоні – «Дозволяється рух із зменшенням швидкості, попереду небезпечне місце, що вимагає зупинки або проходження із зменшеною швидкістю»;

Ø на головній колії станції – «Дозволяється рух із зменшенням швидкості, попереду небезпечне місце, що вимагає проходження із зменшеною швидкістю»;

Ø на інших станційних коліях – «Дозволяється проходження сигналу із швидкістю, що вказана у попередженні, а в разі відсутності його – не більше 25 км/год».

Зворотний бік квадратного щита (зеленого кольору) вдень і вночі (мал..16, в) на перегоні та на головній колії станції вказує на те, що машиніст має право підвищувати швидкість до встановленої після проходження небезпечного місця усім составом.

У місцях, де не допускається проходження електрорухомого складу з піднятими струмоприймачами (при несправності контактної мережі, проведенні планових ремонтних і будівельних робіт, коли під час проходження поїздів необхідно опускати струмоприймачі), установлюються тимчасові сигнальні знаки з відбивачами, які показують:

§ «Підготуватися до опускання струмоприймача» (мал..17, а);

§ «Опустити струмоприймач» (мал..17, б);

§ «Підняти струмоприймач» (мал..17, в).

Мал..17, а-в

Схема установлення цих знаків показана на мал..18

Мал..18

Якщо на двоколійній ділянці ведуться планові ремонтні колійні та будівельні роботи з пропуском поїздів по одній із колій і укладанням тимчасових з’їздів, не обладнаних контактною мережею, сигнальний знак «Опустити струмоприймач» установлюється на відстані не менше 100 м від огородженої ділянки. Інші сигнальні знаки установлюються за вказаною на мал..18 схемою.

У випадку несподіваного виявлення пошкодження контактної мережі, що не допускає прямування електрорухомого складу з піднятими струмоприймачами, працівник дистанції електропостачання, який виявив це пошкодження, зобов’язаний відійти на 500 м у бік очікуваного поїзда та подавати машиністу поїзда, що наближається, ручний сигнал «Опустити струмоприймач» (мал..19):

§ вдень – повторними горизонтальними рухами правої руки перед собою при піднятій вертикально лівій руці;

§ вночі – повторними вертикальними і горизонтальними рухами ліхтаря з прозоро-білим вогнем.

Мал..19

Машиніст зобов’язаний: подати сповіщальний сигнал, при відсутності струму в електричному колі опустити струмоприймач і з особливою пильністю проїхати місце пошкодження, переконавшись у справності контактної мережі, підняти струмоприймачі та продовжувати рух.

На ділянках, де працюють снігоочисники, установлюються тимчасові сигнальні знаки:

§ «Підняти ніж, закрити крила» - перед перешкодою (мал..20);

§ «Опустити ніж, відкрити крила» - після перешкоди (мал..21).

На ділянках, де працюють швидкісні снігоочисники, перед знаками «Підняти ніж, закрити крила» установлюються, крім того, тимчасові сигнальні знаки «Підготуватися до підняття ножа та закриття крил» (мал..22).

Мал..20 Мал..21 Мал..22

Схеми установлення знаків на ділянках, де працюють снігоочисники, показані на мал..23, а де працюють швидкісні снігоочисники, - на мал..24.

Мал..23

Мал..24

При двох близько розташованих перешкодах, коли між ними робота снігоочисника неможлива, на жердині установлюються два знаки один під одним (мал..25). Усі відбивачі, установлені на сигнальних знаках, повинні виготовлятися із прозоро-білого скла.

У необхідних випадках у відповідності із вказівками Державної адміністрації залізничного транспорту України деякі сигнальні знаки можуть бути світловими чи освітлюваними.

Мал..25








Дата добавления: 2015-12-08; просмотров: 2326;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.01 сек.