Постійні сигнальні знаки

Постійні сигнальні знаки «Газ» та «Нафта» (мал..1, а-б) установлюються у місцях пересічень залізничних колій нафтогазопродуктопроводами безпосередньо на опорах контактної мережі чи окремих стовпах і вказують на необхідність прямування до місця пересічення з підвищеною увагою (пильністю).

Мал..1, а-б

Постійні сигнальні знаки «Початок гальмування» (мал..2, а) та «Кінець гальмування» (мал..2, б-в) вказують машиністу локомотива місця випробування автогальм на шляху прямування.

Порядок розставлення таких сигнальних знаків визначається комісійно та затверджується на чальником залізниці.

Мал..2, а-в

У випадку застосовування сигнальних покажчиків «Опустити струмоприймач» попереду них установлюється постійний сигнальний знак з відбивачами «Увага! Струмоподіл» (мал..3, а). постійний сигнальний знак «підняти струмоприймач» з відбивачами на ньому установлюється за повітряним проміжком у напрямку руху (мал..3, б).

Мал..3, а-б

Схема установки сигнальних покажчиків «Опустити струмоприймач» і постійних сигнальних знаків «Підняти струмоприймач» та «Увага! Струмоподіл» показана на мал..4. Розміщення їх не повинно погіршувати видимість і сприйняття постійних сигналів.

Мал..4

При обертанні 12-вагонних електропоїздів відстань від повітряного проміжку до постійного знака «Підняти струмоприймач» має бути не менше 250 м.

Опори контактної мережі, що обмежують повітряні проміжки, повинні мати розпізнавальний знак – чотири чорні та три білі розпізнавальні смуги, що чергуються. Перша опора за напрямком руху поїзда, крім того, додатково позначається вертикальною чорною смугою (мал..5, а).

Знаки можуть наноситися безпосередньо на опори або щити, закріплені на опорах (мал..5, б). На багатоколійних ділянках допускається установка вказаних знаків на конструкціях контактної мережі над віссю колії.

Зупинка електрорухомого складу з піднятими струмоприймачами між цими опорами (знаками) забороняється.

Мал..5, а-б

Граничні стовпчики вказують місце, далі якого на колії не можна установлювати рухомий склад у напрямку стрілочного переводу чи глухого пересічення (мал..6, а, б). Граничні стовпчики головних і приймально-відправних колій повинні мати відмітне фарбування (мал..6, б).

Мал..6, а-б

Знак «Межа станції» (мал..7) вказує мажу станції на двоколійних і багатоколійних ділянках. Напис на знаку має бути з обох боків.

Постійні сигнальні знаки «Початок небезпечного місця» (мал..8, а) та «Кінець небезпечного місця» (мал..8, б) з відбивачами на них вказують межі ділянки, що вимагають проходження її поїздами із зменшеною швидкістю. Сигнальний знак «Кінець небезпечного місця» розміщується на зворотному боці знака «Початок небезпечного місця».

Мал..7 Мал..8, а-б

Диском жовтого кольору (мал..9, а) подається сигнал: «Дозволяється рух із зменшенням швидкості та готовністю проїжджати небезпечне місце, що огороджене сигнальними знаками «Початок небезпечного місця» та «Кінець небезпечного місця» та вказаною в наказі начальника залізниці».

Диском зеленого кольору (мал..9, б) – «Поїзд пройшов небезпечне місце». На одноколійних ділянках машиніст бачить такий сигнал з лівого боку у напрямку руху.

Мал..9, а-б

Попереджувальні сигнальні знаки:

§ знак «С» - подача свистка – установлюється перед тунелями, мостами, переїздами (мал..10);

§ «Зупинка локомотива» (мал..11) установлюється у місцях, визначених комісією, призначеною начальником відділка залізниці (начальником залізниці).

Мал..10 Мал..11

Попереджувальні сигнальні знаки з відбивачами установлюються на електрифікованих ділянках:

§ «Вимкнути струм» (мал..12, а) – перед нейтральною вставкою;

§ «Увімкнути струм на електровозі» (мал..12, б);

§ «Увімкнути струм на електропоїзді» (мал..12, в) – за нейтральною вставкою.

Мал..12, а-в

Схема установлення цих знаків показана на мал..13.

Мал..13

Сигнальний знак «Кінець контактної підвіски» (мал..14) установлюється на контактній мережі у місцях де закінчується робоча зона контактного проводу.

Попереджувальний сигнальний знак «Зупинка першого вагона» (мал..15) установлюється на пасажирських платформах, де обертаються моторвагонні поїзди.

Мал..14 Мал..15

 








Дата добавления: 2015-12-08; просмотров: 2493;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.