Аналіз умов розділення відчепів.

Конструкція і технічне оснащення сортувальної гірки повинні забезпечувати розділення відчепів на окремих елементах: стрілочних переводах, вагоноуповільнювачах, граничних стовпчиках, проміжних ізольованих ділянках. Розділення потрібно для можливості переведення між суміжними відчепами стрілок і вагоноуповільнювачів з одного положення в інше, можливості безперешкодного прослідування відчепами граничних стовпчиків, можливості нормального функціонування пристроїв ГАЦ і систем автоматизації. Умовою розділення є наявність інтервалу часу між послідовними моментами звільнення елемента відчепом і заняття його наступним відчепом.

Для окремого елемента моментами заняття і звільнення його відчепами вважаються: для стрілочного переводу, вагоноуповільнювача, проміжної ділянки - вхід на їх ізольовану секцію і вихід з неї крайніх колісних пар відчепа (рис. 6.6), для граничного стовпчика - підхід до нього і прохід за нього торцевих стінок відчепа (рис. 6.7).

Для забезпечення розділення суміжних відчепів кожен з них повинен входити на елемент після його звільнення попереднім відчепом, тобто повинна витримуватися умова:

,

де Io - інтервал відриву суміжних відчепів на ВГ;

TE2 - тривалість скочування другого відчепа в парі від ВГ до входу на елемент;

TG1 - тривалість скочування першого відчепа від ВГ до виходу з елемента.

Проміжок часу між моментами звільнення елемента першим відчепом ( ) і моментом заняття другим відчепом ( ) являє собою резерв інтервалу (рис. 6.6, 6.7), величину якого можна розрахувати як

. (6.3)

Для надійного розділення відчепів на окремому розподільчому елементі потрібно мати резерв інтервалу не менше , величина якого визначається у залежності від типу елемента:

- для граничного стовпчика =0;

- для елементів на ізольованих ділянках (крім вагонних уповільнювачів) ;

- для ізольованих ділянок вагонних уповільнювачів ,

де - інерційність (запізнення) системи контролю стану рейкової ізольованої ділянки на її звільнення, яка становить =1 с;

tпу- тривалість переведення уповільнювачів з одного положення в інше , с.

Величина tпу приймається у залежності від типу вагонного уповільнювача і враховується як тривалість його переведення у гальмовий стан (tг) для сполучення(послідовності) бігунів П1 - Х2 (ДП1 - ДХ2) і як тривалість розгальмування (tр) - для сполучення Х1 - П2 (ДХ1 - ДП2).

Таким чином, можливість розділення відчепів відповідає умові:

. (6.4)

Для перевірки умови розділення відчепів для кожного елемента згідно з координатами входу (SЕ) і виходу (SG) на кривих T=f(S) кожного бігуна визначаються відповідні моменти входу (TE) і виходу (TG) (рис. 6.3). Графічне співставлення цих моментів на відповідність умові (6.4) дозволяє зробити висновок щодо можливості розділення відчепів.

Більш точно аналіз можна виконати аналітичним розрахунком резервів інтервалів з допомогою (6.3) і використанням значень TE і TG з таблиці швидкості і тривалості скочування відчепів.

Відповідність отриманих значень умові (6.4) свідчить про можливість розділення відчепів і відповідність конструкції гірки вимогам щодо можливості реалізації встановленої швидкості розпуску.

Якщо умова (6.4) не витримується, потрібно винайти такі режими гальмування, які б забезпечували можливість розділення відчепів з урахуванням обмежень, які накладають потужність гальмових засобів і швидкість руху відчепів. Коли за рахунок режимів гальмування неможливо забезпечити умови розділення відчепів, робиться висновок про неприйнятність розглядаємого варіанту конструкції гірки. Інші варіанти конструкції гірки, які можуть відрізнятися висотою, профілем, розташуванням і потужністю гальмових засобів, аналізуються на відповідність висунутим вимогам згідно з викладеною методикою.








Дата добавления: 2015-10-19; просмотров: 754;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.009 сек.