Організація навчального процесу у ВНЗ окремих країн ЄС

Країна Початок навчального року Організація навчального року
Австрія Вересень – жовтень Навчальний рік складається з двох семестрів. Навчання у 1-му семестрі з 1 жовтня до кінця січня, у 2-му – з 1 березня до кінця червня.
Бельгія Вересень – жовтень Навчальний рік може мати таку організацію: а) навчання протягом року та екзамени наприкінці червня; б) поділ року на семестри, складання екзаменів наприкінці кожного семестру.
Великобританія Вересень – жовтень Основні моделі базуються на системі семестрів та триместрів. Періоди складання екзаменів встановлюються ВНЗ самостійно.
Греція У середині вересня Навчальний рік складається з двох семестрів. 1-й семестр завершується екзаменами у січні. 2-й семестр розпочинається наприкінці лютого і закінчується екзаменами у середині червня.
Іспанія Перший тиждень жовтня Навчання організоване за річною системою. Деякі ВНЗ використовують семестрову систему.
Італія Жовтень Навчальний рік може мати таку організацію: а) річна основа; б) основа компактного семестру; в) семестрова основа. Переважає основа компактного семестру.
Німеччина Вересень – жовтень Основою навчального процесу є двосеместрова система. 1-й семестр закінчується у середині лютого. 2-й семестр триває з середини квітня до липня. Екзамени складаються наприкінці кожного семестру.
Норвегія Середина серпня Навчальний рік поділяється на два семестри. 1-й закінчується в грудні. 2-й триває із середини червня, включаючи екзамени.
Португалія Початок жовтня Найчастіше використовується семестрова система. Екзамени складаються у січні–лютому та червні–липні
Франція Жовтень Навчальний рік може мати таку організацію: а) річна основа з екзаменами наприкінці навчального року (червень); б) семестрова основа з екзаменами після кожного семестру (січень та червень)

 

Таблиця 4








Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 644;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.