І. За предметом перевезення.

Якщо предметом перевезення є транспортування фізичної особи, то саме вона визнається користувачем транспортних послуг, називаємим пасажиром. Якщо предметом перевезення є транспортування вантажу, то користувачем транспортних послуг визнається особа, яка довіряє вантаж транспортному підприємству для перевезення. Така особа називається вантажовідправником (відправником вантажу).

Відповідно до предмета перевезення, користувачами транспортних послуг, крім названих осіб, також можуть бути вантажоодержувач (одержувач вантажу), відправник пошти, одержувач пошти, відправник багажу, одержувач багажу.

Слід зазначити, що за певних обставин користувачі транспортних послуг можуть суміщати декілька своїх правових статусів.

Наприклад, фізична особа, яка бажає задовольнити потреби у власному перевезенні певним видом транспорту, набуває статусу пасажира. Проте, ця ж сама особа, яка має при собі речі (предмети), що за своїх фізичних властивостей не можуть бути перевезеними як ручна поклажа пасажира, але повинні потрапити у кінцевий пункт разом із даним пасажиром, перевозяться у спеціальних приміщеннях того ж самого транспортного засобу, яким перевозиться цей пасажир (наприклад, цивільне повітряне судно), або у спеціально призначеному для цього транспортному засобі (наприклад, багажний вагон).

У такому разі фізична особа, якій належить вказаний багаж, є пасажиром, відправником та одержувачем багажу одностайно.

Наведене твердження можна сформулювати і щодо роботи з вантажем.

Так, за певних ситуацій відправником і одержувачем вантажу можуть бути різні, або одна і та ж сама особа.








Дата добавления: 2015-10-05; просмотров: 526;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.