Аналіз результатів проведеного дослідження по методиці «Карта інтересів».

Вивчення загальних даних, отриманих за допомогою дослідження по методиці «Карта інтересів» дозволило встановити та виявити професійні інтереси старшокласників, рівень розвитку професійних інтересів та бажаних сфер діяльності. Було протестовано 10 учнів 35-ї загальноосвітньої школи міста Житомир, зокрема 3 хлопця та 7 дівчат.

Згідно результатам методики учні мають широке коло інтересів. Якщо порівняти результати досліджуваних окремо, то можна знайти деякі відмінності в інтересах та їх кількості.

У дівчат широке та вузьке коло межують одне з одним (мал. 3). Дівчата мають інтереси до більшості наук, зокрема на перше місце можна віднести: медицину, астрономію, лісове господарство, біологію та мистецтво; на другому місці: фізика, філологія, сфера обслуговування. Учениці мають негативне ставлення до точних наук та всього, що зними пов’язано, на першому місці: електротехніка; на другому: техніка, математика, фізика (мал. 2).

А в хлопців навпаки, більш виражений інтерес до точних наук, на першому місці: астрономія (мал.4). Учні мають негативне відношення до геології, біології, сільського господарства (мал. 5). Але вони мають широке коло інтересів. Учні мають більше показників негативного ставлення до наук та професійних інтересів, що може говорити про те, що вони ще в пошуку себе та потребують профорієнтаційної роботи.

 

 

Позитивне ставлення дівчат до наук та професійних інтересів.

Мал. 1








Дата добавления: 2015-09-29; просмотров: 1746;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.