II. Проведення олімпіад

 

Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів в Донецькій області проводяться в три етапи:

I (перший) етап – шкільний (міжшкільний) на базі загальноосвітніх ЗНЗ;

II (другий) етап – районний (міський), ліцеїв-інтернатів обласного підпорядкування;

III (третій) етап – обласний.

Проведення олімпіад I етапу з різних предметів одночасно забороняється.

Кожна олімпіада проводиться в межах однієї адміністративної одиниці на базі визначених навчальних закладів.

 

2.1. I етап: шкільні (міжшкільні) олімпіади

 

2.1.1. I етап олімпіад із навчальних предметів проводиться щороку в жовтні.

 

2.1.2. Порядок проведення, персональний склад оргкомітетів, журі (суддів), експерти-консультанти I етапу олімпіад з навчальних предметів, а також рішення відповідних оргкомітетів затверджуються наказами керівників навчальних закладів.

 

2.1.3. Завдання I етапу для учасників олімпіад з навчальних предметів готують предметно-методичні комісії міста (району).

 

2.1.4. Звіти про проведення олімпіад з навчальних предметів та заявки на участь учнів у наступному етапі оргкомітети I етапу надсилають до районних (міських) оргкомітетів до 1 листопада поточного року.

 

2.2. II етап: районні (міські) олімпіади

2.2.1. II етап олімпіад з навчальних предметів проводиться щороку в листопаді-грудні (у разі необхідності – у другій половині жовтня) за завданнями предметно-методичних комісій, затвердженими наказом Управління. Кількість турів олімпіад, їхня тривалість та форми проведення визначаються Управлінням разом з оргкомітетами та журі відповідних олімпіад.

 

2.2.2. Персональний склад оргкомітетів, журі (суддів), у тому числі голови, їх заступники, секретарі, експерти-консультанти олімпіад з навчальних предметів, а також рішення відповідних оргкомітетів затверджуються наказами управлінь (відділів) освіти міських рад та райдержадміністрацій.

 

2.2.3. Звіти про проведення II етапу олімпіад з навчальних предметів (додаток 1), роботи переможців ІІ етапу та заявки на участь у III етапі (додаток 2) оргкомітети цих олімпіад надсилають відповідним обласним оргкомітетам не пізніше п’яти днів після проведення олімпіади.

 

2.3. Олімпіада ліцеїв-інтернатів обласного підпорядкування

Учні ліцеїв-інтернатів обласного підпорядкування (Донецького обласного санаторного ліцею-інтернату з профільним навчанням та поглибленим вивченням гуманітарних, суспільних та природничо-математичних дисциплін «Ерудит» Донецької обласної ради, Донецького обласного ліцею-інтернату при Донецькому національному університеті з поглибленим вивченням предметів гуманітарного, суспільного та природничо-математичного циклу Донецької обласної ради, Донецького обласного медичного ліцею-інтернату з поглибленим вивченням природничих наук Донецької обласної ради, Донецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Г.Т.Берегового Донецької обласної ради) беруть участь у міжліцейській олімпіаді на базі визначеного Управлінням базового навчального закладу. Персональний склад оргкомітетів і журі, у тому числі голови, їх заступники, секретар, експерти-консультанти олімпіад з навчальних предметів затверджуються наказом Управління за поданням директорів ліцеїв-інтернатів; рішення відповідних оргкомітетів – після проведення олімпіад.

Звіти про проведення міжліцейської олімпіади з навчальних предметів, роботи переможців та заявки на участь у III етапі оргкомітети цих олімпіад надсилають відповідним обласним оргкомітетам не пізніше двох днів після проведення олімпіади.

 

2.4. III етап: обласні олімпіади

 

2.4.1. Персональний склад оргкомітетів і журі (суддів), у тому числі голови і його заступники, секретарі, експерти-консультанти III етапу олімпіад з навчальних предметів, а також рішення відповідних оргкомітетів затверджуються наказами Управління.

 

2.4.2. III етап олімпіад з навчальних предметів проводиться щорічно в січні-лютому.

 

2.4.3. Умови проведення олімпіад з навчальних предметів визначаються і затверджуються наказом Управління. У наказі визначається місце, терміни та інші питання щодо проведення олімпіад.

 

2.4.4. III етап олімпіад з навчальних предметів проводиться за завданнями предметно-методичних комісій, затвердженими наказом Управління, з урахуванням рекомендацій МОНмолодьспорту України, Інституту інноваційних технологій та змісту освіти або за завданнями (рекомендаціями) МОНмолодьспорту України та, у разі потреби за безпосередньої участі його представника, який стежить за дотриманням вимог Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності.

 

2.4.5. Олімпіади з фізики, хімії, біології, інформатики, інформаційних технологій, трудового навчання, екології, педагогіки та психології, проводяться в два тури.

Олімпіада з фізичної культури проводиться у два тури: практичний і теоретичний протягом трьох днів.

Олімпіада з трудового навчання проводиться у три тури: творчий, практичний і теоретичний протягом двох днів.

Кількість турів інших змагань, їх тривалість та форми проведення визначає Управління разом з оргкомітетами та журі відповідних олімпіад.

 

2.4.6. Управління проводить відбірково-тренувальні збори переможців III етапу олімпіад з навчальних предметів для формування відповідного складу команд для участі в IV етапі олімпіад з навчальних предметів, затверджує кількісний склад учасників, визначає тривалість та порядок проведення зборів.

Управління може проводити осінні настаново-тренувальні, зимові навчально-тренувальні збори. До участі в осінніх та зимових зборах запрошуються переможці відповідної олімпіади минулого та поточного навчального року відповідно.

Персональний склад учасників зборів визначається Управлінням за результатами (набраними балами), досягнутими зазначеними переможцями у відповідних змаганнях. До відбірково-тренувальних зборів можуть запрошуватись переможці Інтернет-олімпіад. Остаточний склад команд, що братимуть участь у наступному етапі змагань, формується з урахуванням результатів учасників відбірково-тренувальних зборів.

 

2.4.7. Кількісний склад команд, що братимуть участь у IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, розраховується відповідно до рейтингів, які визначаються та затверджуються наказом МОНмолодьспорту України щорічно, окрім олімпіади з фізичної культури, в якій беруть участь команди, представлені двома учасниками (хлопець, дівчина) 9–11 класів. Остаточне рішення про включення до складу команд переможців Інтернет-олімпіади відповідного предмета приймається оргкомітетом.

 

2.4.8. Звіти про проведення І та ІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів (додаток 1) надаються відповідним оргкомітетам (електронна форма звіту – центру організаційно-методичного супроводу розвитку обдарованості облІППО), узагальнюються центром організаційно-методичного супроводу розвитку обдарованості облІППО. Звіти про проведення III етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, заявки на участь команд у IV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади (додаток 2) оргкомітети надають центру організаційно-методичного супроводу розвитку обдарованості облІППО не пізніше двох днів після проведення відбірково-тренувальних зборів. Звіти про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, заявки на участь команд у IV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади централізовано надсилають центром організаційно-методичного супроводу розвитку обдарованості облІППО до Інституту інноваційних технологій і змісту освіти та оргкомітетам Всеукраїнських учнівських олімпіад (за місцем проведення) до 5 березня поточного року.

 








Дата добавления: 2015-09-21; просмотров: 1224;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.009 сек.